PR-bilder-amido-kommunike-arsstamma

4 viktiga faktorer vid inköp av passersystem

Vi vet att det är en djungel där ute för er i bostadsrättsföreningar. Det finns flera faktorer som är bra att tänka på innan man startar igång projektet med att byta passersystem.

För att underlätta har vi tagit fram några tips som är bra att tänka på innan man börjar ta in offerter.

Enkelhet

Det ska vara enkelt och smidigt att lägga till nya behörigheter och taggar för nya samt befintliga lägenhetsinnehavare.

Något som troligen har hänt alla någon gång är att man har tappat bort sin nyckel till hemmet. Och då behöver ni en lösning där ni enkelt kan spärra nyckeln.

Vår rekommendation är att man använder sig av en plattform (webbgränssnitt) som man även kan komma åt när man inte är på plats i fastigheten. Det ska vara enkelt att göra ändringar oberoende vart man är.

Något som man kan missa i val av passersystem är att se över hur systemet fungerar. Det ska vara så enkelt att ni inte behöver ha en stor manual för nya i styrelsen eller ansvariga.

Smart passage BRF

Säkerställ att de passagesystem ni undersöker är kompatibelt till Smart passage, för nu kan din bostadsrättsförening ansluta sig till Smart passage. Det är ett system som gör att SOS Alarm kan släppa in ambulans och räddningstjänst, när larmet går. Något som gör insatsen effektivare, underlättar nyckelhanteringen och ökar tryggheten i fastigheten. Och kan hjälpa dem att rädda liv.

Läs mer här: Smart passage

Säkerhet

Lösningen ska självklart vara säker!

Plattformen/ appen/ webbgränssnittet ska vara säkert att ingen obehörig kan få tillgång till uppgifter.

Något att även ha i åtanke är GDPR. Som bostadsrättsförening har ni ett ansvar gällande GDPR och dessa föreskrifter.

De boende ska även kunna känna sig trygga med sina personuppgifter, och ska när som helst kunna få ett underlag hur ni har hanterar dom.

Funktioner

Varje BRF har olika behov beroende på antal hyresgäster och om det finns elektronisk tvättbokning med mera. Nu installeras även paketboxar in i fastigheter och de vill man kunna sköta i det nya systemet. Och vi har ju redan nämnt Smart passage.

Tips är att göra en lista över de funktioner ni tycker är viktigast. Några kan exempel vara supporthjälp och enkel plattform. Kommer ni att förvärva eller sälja fastigheter? Då är skalbarhet en viktig funktion, då detta kommer påverka val av leverantör till passersystemet.

Dela

Senaste inläggen

pr-amido-forsaljningschef
Pressreleaser
Johnny Berlic

Amido förstärker med säljchef

Amido har rekryterat Christian Johansson som ny säljchef. Amido investerar 2023 i försäljning, där Christian Johansson börjar den första mars som säljchef. Christian kommer senast

Läs mer»