Alliera effektiviserade verksamheten för VGR

På Västra Götalandsregionen ville man hitta en lösning som automatiserar avslut av passagebehörigheter när en persons anställning eller uppdrag upphör hos dem. Valet föll på Alliera, ett överordnat system för passage från Amido.
Ett annat problem regionen upplevde var att administrationen blev svårhanterbar för de olika verksamheterna inom regionen eftersom att de använde sig av olika passersystem. Något som medförde en risk att man missade en behörighetsregistrering i något av systemen.

Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen.

Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregion

– Vi kom fram till att vi ville ha ett överordnat system eftersom det är enkelt att koppla till andra system och inte enbart passersystem, som till exempel personalhanteringssystem, säger Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregionen.

När man bestämt sig för Alliera gjordes det en upphandling i vilken det specificerades vilka system som skulle anslutas.

– Därefter planerade vi i vilken ordning vi skulle ansluta respektive passersystem till Alliera. Det första systemet som vi kopplade mot var vårt personalhanteringssystem, Katalog i Väst.

Under projekttiden anslöt vi sedan ett antal passersystem – vi tog ett system i taget och respektive behörighetskontor samarbetade samtidigt med Amido för att kopplingen skulle få full funktion. Projektet pågick i drygt ett år, säger Karola Vilsson.

Eftersom att Alliera är kopplad till Katalog i Väst är det lätt att se om anställningen hos Västra Götalandsregionen är aktiv eller inte. Upphör anställningen spärras behörigheten.

– Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen, säger Karola Vilsson.
Hon betonar att Alliera har effektiviserat regionens arbete.

– Vår förvaltningsgrupp har sett en stor fördel av behörighetshanteringen som nu kan skötas centralt. Dessutom har ett samarbete inom hela regionen blivit möjligt.

Dela
Pressreleaser
Johnny Berlic

Mimer

Mimer i Västerås blir först med att koppla räddningstjänstens nyckeltaggar till SOS Alarm

Läs mer»
utvecklare-i-ukraina
Pressreleaser
Johnny Berlic

Uppdatering Ukraina

Amido har utvecklingsresurser i Ukraina vilket har påverkats av den pågående konflikten i landet. Marknadsinformation: En del utvecklare i Ukraina är inte tillgängliga vilket riskerar

Läs mer»

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *