Amido blir del av avtal till SKL

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har ingått ett avtal som innebär att 967 kommuner och företag kan köpa Amidos tjänster genom SKLs avtal ”Programvaror och programvaror som molntjänst 2016”.

Vi vill göra livet bättre, enklare och säkrare för våra kunder och tack vare detta avtalet kan en för oss strategisk viktig kundgrupp köpa enklare genom en förnyad konkurrensutsättning genom ett etablerat avtal, säger Johnny Berlic, VD på Amido AB (publ).

Varför är kommuner och kommunala bolag strategiskt viktigt?

– Nyligen lanserades SOS Alarm tjänsten den unika tjänsten Smart passage som är byggd på Amidos teknikplattform DAX. Smart passage fungerar så att när SOS får ett larm så skickar de automatiskt en digital nyckel till Räddningstjänsten så de kan komma in i fastigheten. När larmet är hanterat så återkallas den digitala nyckeln automatiskt.

Som med de flesta samhällsfunktioner så bygger det på att många ansluter sig och bidrar. Desto fler som ansluter, desto kraftfullare blir det då Räddningstjänsterna kan komma in på allt fler platser och hjälp nödställda. Kommuner och de kommunala bolagen är en kritisk pusselbit i detta.

Detta avtalet gör upphandlingsprocessen billigare och enklare, avslutar Johnny Berlic.

SKL Kommentus Inköpscentral avser att göra en ny upphandling av det övergripande avtalet under 2020. Nuvarande avtal löper således ut under fjärde kvartalet 2020. Leverans på kundavtal ingångna under perioden påverkas inte av den kommande upphandlingen.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido i nytt avtal med Lundbergs Fastigheter om Smart Passage

Amido har ingått avtal med Lundbergs Fastigheter gällande Smart Passage, det digitala system som automatiskt ger ambulans och Räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid utryckning. Partnerskapet innebär ökad trygghet och säkerhet för Lundbergs samtliga bostadshyresgäster.
Läs mer
Se alla nyheter