Amido vinner upphandling – ingår treårigt avtal med Linköpings kommun

Admio har tecknat avtal med Linköpings kommun gällande Alliera, ett digitalt system som reglerar åtkomst till kommunens låsta lokaler och andra utrymmen. Avtalet har ett initialt värde på cirka 2 miljoner SEK och sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år.

Att ännu en av Sveriges kommuner väljer att effektivisera och automatisera sina passersystem visar på behovet av den typen av övergripande digital hantering av access till låsta utrymmen som Amido erbjuder, säger Einar Lindquist, vd på Amido. 

Alliera är ett system som styr behörighet och access till digitala passersystem vilket vanligtvis finns på dörrar eller entréer. Linköpings kommun genomförde nyligen en LOU-upphandling där Amidos plattform Alliera vann.  

Användarna hos Linköpings kommun kan nu med en och samma elektroniska tagg, eller digitala nyckel, automatiskt få rätt behörighet och access till olika utrymmen. Systemet hanterar också förändringar av rättigheter, så att exempelvis on boarding och off boarding av personal eller andra personella resurser kan hanteras automatiskt, säger Einar Lindquist. 
 
Om Linköpings kommun 
Linköpings kommun är Sveriges femte största kommun med 166 673 invånare och den största arbetsgivaren i kommunen med drygt 10 000 medarbetare.

För mer information:

Einar Lindquist, VD Amido AB 

Dela

Senaste inläggen

Amido förstärker med CFO

Amido har rekryterat Vesna Ay som interim CFO Amido växer snabbt och stärker nu ledningsgruppen för att möta fortsatt hög tillväxt samt förbättra lönsamheten. Vesna

Läs mer»