Mikrochip kommer bli den nya framtiden inom passersystem

Nyhetsbild
För mer information
Johanna Maijgren
,
Digital marknadsförare
på Amido
0735350044
johanna.maijgren@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Inom några år tror jag att det kommer bli en trend att implantera ett mikrochip i handen. Tänk att du aldrig behöver oroa dig över en tappad nyckel! Du har alla dina nycklar på ett ställe och behöver inte bli frustrerad över att du glömde gymkortet hemma.

Men tänk om du även kan ha din personliga identitet i chipet, varje gång du ska flyga behöver du inte längre visa ditt pass. Chipet är då implanterat i dig och tillhör enbart dig, vilket betyder att du inte kan tappa bort ditt pass.

Hur det kommer se ut i framtiden vet vi inte än, men allt påverkas av efterfrågan och att någon ska vara villig att utveckla vidare.

Vilka frågetecken finns?

Min uppfattning är att många är rädda för att bli spårade, vilket är fullt rimligt att tänka. Men som det ser ut idag går de inte att bli spårad, detta för att chipen saknar sin egna strömförsörjning. Läsningen sker när du exempelvis har en mobil eller ett passersystem nära. Det är enklare att bli spårad via din mobil som du är uppkopplad med (antagligen dygnet runt 😉 )

Min egna fasa är, gör det ont? Är livrädd för nålar vilket är en av anledningarna varför jag inte har opererat in ett chip än. Men som alltid är ens smärtgräns alltid personlig.

Var kan jag använda mikrochipet?

I dagsläget är det svårt att bekräfta till 100 % vart du kan utnyttja chipet, svårigheten att bekräfta ligger i att efterfrågan inte är tillräckligt stor än. Men på gymkedjan SATS har många sagt att det funkar med in- och utpassering via chipet och på SJ kan du ladda ner din biljett till chipet. Det finns dock några förutsättning som du borde kolla med SJ först hur det fungerar.

Du kan även använda chipet i de flesta bostadshus och om din fastighetsägare använder sig av Alliera har vi den tekniska möjligheten lägga in serienumret för ditt mikrochip.

Vad behöver jag tänka på?

Mikrochipet är i princip som en digital tagg och kommer i flera modeller, men dom vanligaste är med frekvensen 13,56 MHz och 125 kHz. För att säkerställa vilket chip som är rätt för dig behöver du kontakta företaget/transportbolaget/gymmet/bostadsvärden för att stämma av vilken frekvens dom använder för sina passersystem.

Tips. Du kan via chipster.nu beställa hem ett mikrochip för att se om det fungerar för just den inpasseringen du vill åt. Här finner du också bra information och vart du kan skaffa ett mikrochip.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido i nytt avtal med Lundbergs Fastigheter om Smart Passage

Amido har ingått avtal med Lundbergs Fastigheter gällande Smart Passage, det digitala system som automatiskt ger ambulans och Räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid utryckning. Partnerskapet innebär ökad trygghet och säkerhet för Lundbergs samtliga bostadshyresgäster.
Läs mer
Se alla nyheter