Smarta lås

Låt någon annan lägga in maten i kylen med smarta lås

Jag tror att min kundresa kommer se ut så här om några år, klickar hem lite saker från nätet och i kassan kan jag välja hemleverans in till min bostad. Någon dag efter kommer jag hem och finner paketet i min hall.

Men vad behöver jag för att kunna ta del av detta i framtiden? Jo jag behöver troligen ett smart lås.

Enligt mig själv är min tid värdefull och jag antar att du också tycker att din tid är jätteviktig. Smarta lås löser ett av våra stora behov vilket är – jag vill ha mer fritid! Tanken att inte behöva åka och handla mat utan få maten levererat direkt in i kylskåpet med några enkla klick. Inte längre behöva åka förbi min bensinmack (där hämtar jag mina paket) för att få mina nya böcker. Timmen jag skulle lägga på att handla mat kan jag istället träna, läsa en bok eller varför inte bara kolla på serier.

Möjligheterna är oändliga

Som jag nämnde innan kommer man att “spara” tid och spendera sin vunna tid på något annat. Leveransföretaget får också möjligheten att strukturera upp leveransen och använda maximal kapacitet genom att själva välja vilken tid varan ska levereras under dagen. Detta på grund av att vi inte längre behöver vara hemma för att ta emot varan.

Många leverantörer till smarta lås erbjuder funktionen att du kan ge behörighet till någon annan för att komma in i din bostad. Vilket underlättar problemet, vem ska vattna blommorna när jag är borta? Du behöver inte hitta bara en person som kan hjälpa dig, varför inte låta dina vänner dela på ansvaret. Plus dom behöver inte ens åka till varandra för att lämna en fysisk nyckel. Du sköter allt via mobilen.

Vilka lösningar finns?

Med en uppsjö av smarta lås kan alla hitta något som passar. Du kan välja kodlås, öppna dörren via en app, använda dig av en tagg eller varför inte fingeravtryck.

En lösning jag önskar är en plattform för alla passerfabrikat, vilket samlar alla mina behörigheter för inpassering (ex. bostad, gym och arbete). Allt jag behöver är en enda tagg eller mikrochip i handen.
(Jag tror att denna lösning kommer finnas inom en snar framtid 😉 )

Om du inte är bekant med mikrochip i handen rekommenderar jag att du läser vår artikel ”Är framtiden snart här? Mikrochip i handen

Stöldförsäkring via hemförsäkringen

Den stora frågan… Gäller min hemförsäkring om jag har ett smart lås? Många av försäkringsbolagen godkänner elektroniska lås. Men rekommendationen är att kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Mycket beror på om du kommer använda kodlås, tagg eller mobilapp.

Känslan att känna sig trygg är jätteviktig vilket flera av låsleverantörerna förstår. Därför har Glue ett försäkringsskydd vid hemleverans innanför dörren och Yale doorman erbjuder produkter för inbrott och kameraövervakning.

Det finns två olika typer av smart lås

  1. Du behöver byta hela låset, detta kan du göra själv eller få hjälp av en installatör.
  2. Kompletterar ditt vanliga lås med ett tillbehör.

Med Yale doorman produkter behöver du oftast byta ut hela låset medans med Glue kompletterar du ditt lås med digitala funktioner via tillbehör som du monterar.

Nästan alla smarta låsen drivs via batterier vilket är riktigt bra ifall om ett strömavbrott skulle ske. Du kan fortfarande komma in utan några problem. 😉

Tack Yale Doorman för bilderna, du som är intresserad av ett smart lås kan kolla in deras produkter här.

Dela
Pressreleaser
Johanna Maijgren

Smart passage i Växjö

Ambulanser får enklare tillträde till fastigheter vid larm SOS Alarm har utvecklat Smart passage, en tjänst som möjliggör snabbare insatser för blåljusaktörer genom digitala nycklar

Läs mer»
pr-amido-forsaljningschef
Pressreleaser
Johanna Maijgren

Amido förstärker med säljchef

Amido har rekryterat Christian Johansson som ny säljchef. Amido investerar 2023 i försäljning, där Christian Johansson börjar den första mars som säljchef. Christian kommer senast

Läs mer»