Uppdatering Ukraina

Amido har utvecklingsresurser i Ukraina vilket har påverkats av den pågående konflikten i landet.

Marknadsinformation: En del utvecklare i Ukraina är inte tillgängliga vilket riskerar skapa förseningar i nyutvecklingsprojekt i medellångt perspektiv, samtidigt som det sänker kostnaderna i det korta perspektivet. 

Invasionen av Ukraina har medfört att en del konsulter i Ukraina inte är tillgängliga. De evakueringsplaner som fanns i händelse av konflikt kunde inte fullt ut genomföras på grund av den hastighet som invasionen skedde. Detta har medfört ett bortfall på drygt en tredjedel av nyutvecklingskapaciteten.

Om situationen förvärras kan det påverka upp emot hälften av dagens nyutvecklingskapacitet, med förseningar i utvecklingsprojekt som följd.

Datasäkerhetsmässigt utgör inte invasionen en ökad risk för Amido eller våra kunder, utan det försenar endast utvecklingen av nya tjänster och förmågan att starta nya utvecklingsprojekt. På intäktssidan påverkas således inte Amido på kort sikt utan det leder snarare till lägre kostnader i det korta perspektivet.

För att säkerställa kapacitet utifall att konflikten och resurstappet blir långsiktigt, har våra rekryteringsprocesser intensifieras. 

Amido har även gått med i ett initiativ att reallokera utvecklingstalanger till Sverige där vi löser allt det logistiska.

För mer information:
Johnny Berlic, vd Amido AB (publ)
T: 031 719 20 70
E: johnny.berlic@amido.se
W: www.amido.se
Dela
Pressreleaser
Johnny Berlic

Amidos årsredovisning för 2021

Amido AB (publ) meddelar härmed att bolagets årsredovisning för 2021 nu offentliggjorts. Välkommen att ta del av Amidos årsredovisning för 2021. Ytterligare ett år av

Läs mer»
Enkla Alliera guider
Johanna Maijgren

Komma igång med Alliera

Komma igång med Alliera Vi kommer att gå igenom steg för steg med fröken Elina, hur du navigerar, söker upp lägenhet och användare. Samt hur

Läs mer»