Devops-Engineer

Heltid

Kontakt

Företaget

Amido utvecklar en plattform för accesshantering. Utöver hyres- och bostadsvärdar har vi blåljuspersonal som kund, arbetet genomsyras således av säkerhetstänk och vi är unika i att göra det vi gör.

Vill ligga i framkant inom passersystemsbranschen, en öppnare miljö där alla kan samarbeta istället för att låsa in slutanvändare i system. Vi har alltid kund i fokus och det visar sig bland annat i att vi vill att kunden ska äga sin egen data.

Strax över 30 medarbetare varav 13 kodknackare i en mycket platt organisation. Vi har utvecklare i hela europa, språket på utvecklarsidan är således engelska men på kontoret är det främst svenska. Korta och snabba beslutsvägar där ledning och utvecklare arbetar parallellt.

Centralt kontor på Första Långgatan i Göteborg. Familjär stämning på kontoret där vi har lagt vikt vid att alla ska få göra sig hörda. Premissen om bäst idé vinner råder.

Förmånerna

Egen utrustning

Du vet vad som funkar bäst för dig.

REMOTE

Du jobbar där du trivs bäst.

SAMHÄLLSNYTTIGA TJÄNSTER

Chans att känna att man gör skillnad.

OPTIONSPROGRAM

Om du vill.

FULL FRISKVÅRD

Disponera som du vill.

FRIHET

Under ansvar.

UPPSKATTANDE ARBETSMILJÖ

Gör man något bra ska det firas.

There might even be champagne.

Om rollen

Man kommer vara en brygga mellan CS och utvecklarteamet. Du kommer leva i en CS-miljö men tillhöra utvecklingsteamen. Stora friheter att utforma sin egen roll och möjlighet att ta på sig många olika hattar. Det kommer vara mer infrastruktur än kod men man ska gärna kunna koda vid sidan. I rollen får du gärna ha erfarenhet av nätverksteknik, servrar och framförallt hostverksamhet. Premieras att kunna det strategiska runt hur man kan bygga dessa miljöer.

Windows-baserat produkt som finns i en hostingmiljö. Rollen berör vidareutveckling av den miljön. Även hur man kan förenkla och säkerställa allt från publicering av hostnamn till installation av programvara. På sikt ska det vara automatiserat.

Teamet

Man vill i stort bibehålla den fria och autonoma teamstrukturen, där egna initiativ premieras, även i utveckling framåt. Denna roll berör tre team:

CS, som består av cirka tio personer, sitter ofta på plats. CS efterfrågar verktyg för att hjälpa i kundrelationer. Gäller frågor rörande både hosting, skalbarhet och drifthantering. Man vill kunna arbeta mer proaktivt mot såväl kund som internt.

Utöver CS finns det två utvecklingsteam, ett som berör hosting i molntjänster och ett som berör en tyngre Windows-app som ska förenklas och göras mer användarvänlig.

Samtliga team leds av teamleaders som är ytterst ansvariga för code review men man jobbar ofta två-och-två med peer-reveiw. Många och frekventa möten där man kodar tillsammans, både på plats och remote.

Stacken

Måste

– Windows-miljö, VMware.
– Driven och självgående.

MERITERANDE

– Linux-erfarenhet
– Att kunna kravställa funktioner på miljö/nätverk och programvara.
– Man vill utvecklas inom bland annat hosting och hårdvara, det är meriterande med kunskap inom detta.
– Teknisk bevandrad med nyfikenhet är viktigare än specifika kunskaper.