Smart passage
Ett samarbete mellan SOS Alarm och Amido AB

Ett par av tjänstens fördelar

  • Ambulanser får enklare tillträde till fastigheter vid larm.
  • I tjänsten ingår ambulans och brandkår 24/ 7/ 365.
  • Att spara tid räddar liv. Det höjer säkerheten för era hyresgäster. 

”...sen när man kommer fram kommer man ändå inte in.”

Sofie Randolf är ambulanssjuksköterska i Växjö och hon uttrycker sig väldigt bra, ”När man kommer fram kommer man ändå inte in och det kan vara en patient som är jättesjuk som inte kan komma ned och öppna”, säger hon.

När det gäller utryckningar så är tid en avgörande faktor. Snabbare tillgång till den som är sjuk innebär högre sannolikhet för överlevnad.

Hur kan vi då hjälpa era hyresgäster få snabbare vård och att de kan känna sig något tryggare i sitt hem?

När larmet går för anslutna fastigheter

När ett larm kommer in till SOS Alarm via 112 så bedömer operatören situationen och skickar ut ambulans och brandkår utifrån vad som behövs. Samtidigt går en signal till Amidos system som säger vilka utryckningsfordon som rycker ut och vart de är på väg. 

Systemet hämtar de digitala nycklarna (taggar) som finns i fordonen och skickar ner dem till passersystemen som finns i området. När räddningspersonalen kommer fram fungerar deras taggar och de får snabb access. 

När utryckningen är över så plockas taggarna automatiskt bort ur era system

"Vi tror att det här kan ge hälsovinster och till och med rädda liv. Tiden från larm till att ambulansen är på plats är ofta kritisk. Smart passage kapar värdefulla sekunder på utryckning och transport", säger Roland Gustbée (M), ordförande i Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd.

Smart passage

Du kan också boka in ett möte direkt med oss här. Välj en tid som passar dig.

Smått & gott

  • Kommunala fastighetsbolag
  • Kommersiella fastighetsbolag
  • Privata fastighetsbolag

Det finns många skäl till att fastighetsbolag och bostadsbolag använder Alliera. Det är kostnadseffektivt, har full funktionalitet och är underlättande (eftersom det funkar ihop med alla tänkbara passersystem). Du kan också lägga till fler funktioner vid behov. Och istället för att upphandla ett system för att hålla administrationen enkel kan du göra bättre upphandlingar baserade på funktion och andra önskemål.

Eftersom Alliera har ett webbgränssnitt kan du hantera passage, personer och taggar oavsett var du befinner dig – det sparar restid och förenklar administrationen. Välj Amido Hosting för Alliera och alla era passagesystem! Utöver säker drift till en låg kostnad innebär Amido Hosting stor flexibilitet om du köper och/eller säljer fastighetsbestånd med viss regelbundenhet.

Med Alliera kan du enkelt centralisera eller decentralisera administrationen. Inloggningen via webben styr vad en person får se och på så sätt kan du ha en central kundtjänst som kan sköta allt för hela beståndet, eller fastighetsvärdar som sköter sina egna fastigheter. När du hyr ut kommersiella lokaler kan du välja att lägga över administrationen på kunden.

Alliera ger en smidigare hantering av entreprenörer. Istället för nyckelutlämning kan du använda elektroniska nyckelskåp som är behörighetsstyrda för entreprenörer och installatörer. Du får, utan manuell handpåläggning, full kontroll på vem som har vilken nyckel och när den kommer vara tillbakalämnad. Givetvis skickar vi automatiska påminnelser till entreprenörerna om att lämna tillbaka nyckeln i tid.

Med Alliera kan du erbjuda hyresgäster att boka tvättstugor eller andra resurser via er kundtjänstportal. I Alliera visas automatiskt de resurser en viss boende har behörighet att boka oavsett fabrikat på exempelvis tvättstugan. Dina medarbetarna kan på samma sätt boka till exempel poolbilar eller poocyklar. Alliera kan styra behörighet till en viss nyckel beroende på vem som har bokat resursen (i till exempel Outlook).

Nyfiken? Boka en demo