Proptechbolag grundades 2008

Om oss

Vår vision 2008 var att underlätta administrationen för fastighetsägare. Vi såg att hanteringen av flera passagefabrikat och system ofta var tidskrävande och osmidig. Lösningen på detta blev en webbplattform som fick namnet Alliera.

Hantering av digitala nycklar ska ske så smidigt som möjligt, oberoende vilka passagefabrikat man använder.

Skapa värde och effektivisering samtidigt

I takt med den allt mer digitaliserade världen ser vi fler och fler disruptiva tjänster och erbjudanden. Det innebär att det är av största vikt att vara med i utvecklingen. Exemplen är otaliga på företag som inte har hängt med – Kodak, Facit, mobiler från Ericsson och Nokia. Listan kan göras lång.

Vi ser en utveckling inom fastigheter som ofta benämns Proptech eller Property Technologies. Innebörden är digitalisering inom fastigheter; eller transformering av hur fastigheter nyttjas, förvaltas och skapar kundvärde.

Amido är ett bolag verksamt inom Proptech. Vår idé är att skapa smarta och digitala lösningar för accesser till fastigheter och för dem som nyttjar och bor där. Utan teknisk komplexitet. Utan inlåsningseffekter.

En kärna är att integrera olika typer av leverantörer av passersystem till ett överordnat gränssnitt, Alliera. Men, vi tänker ett steg till, ett ekosystem där flera olika aktörer kan få tillträde till olika fastigheter oberoende av ägare/kund. Vi har en plattform, DAX (Digital Access Xchange) och det första steget i detta är tjänsten SOS Smart passage, ett samarbete mellan SOS Alarm och Amido. Kortfattat utrustas räddningstjänsten med en tagg i varje fordon. Taggen är obrukbar fram till det tillfället då ett automatlarm lösts ut. Då aktiveras taggen för fastigheten samt även intilliggande byggnader. Allt för att insatsen skall vara så effektiv som möjligt.

På liknande sätt kan ytterligare innovativa och nyttoskapande tjänster skapas. Exempelvis att låta matleverantören eller paketleverantören få access till bostaden, men då endast vid leveranstillfället. Kunderna kommer i allt större utsträckning att vilja kontrollera sin upplevelse som hyresgäst. Access till fastigheten, parkering och laddstolpar, bokningar av exempelvis kontorsrum, tvättstuga, förråd etc. Hemleveranser och flexibelt nyttjande av lokaler, och då inte minst kommersiella lokaler. Integrationer med andra aktörer blir allt viktigare.

Det är en spännande utveckling och framtiden kommer att vara spännande att följa. Likt många andra branscher kommer vi att få se nya tjänster och beteenden inom fastighetsområdet. Smart Cities och Smart Homes är begrepp som kommer att låta höra tala om sig allt mer.

Värdeord

Frihet

Du kan fritt välja mellan vilka passersystem och är aldrig
bunden till ett fabrikat.

Enkelhet

Du behöver bara använda en administrationsplattform, som både är enkel att förstå och hantera.

Säkerhet

Du får en tekniskt avancerad plattform med automatiseringar och integrationer som eliminerar risken för obehöriga att få tillträde.

Bli en del av Amido teamet

Lediga tjänster

Var med på en spännande tillväxtresa med oss på Amido. Visionen är att effektivisera, säkra och förbättra administrativa processer för fastighetsägare genom digitalisering och automatisering. Amido utvecklar och erbjuder ett flertal olika plattformar och tjänster, och bland våra kunder återfinns en majoritet av Sveriges största fastighetsägare såsom Balder, Vasakronan, Stena Fastigheter, Halmstads Fastighets AB och Lunds Kommun m.fl.

Vi värnar om våra medarbetare och har en mycket god stämning på jobbet med mycket skratt och högt i tak. Mångfald är en styrka och vi välkomnar sökande med olika bakgrund.

amido-saas-proptech-kollegor-goteborg
amido-saas-proptech-kollegor-goteborg-alliera
Amidoteamet

Våra medarbetare

Lär känna våra underbara kollegor, där alla bidrar med det dem är bäst på.