Smart passage - räddar liv

Nyckeln till en tryggare vardag är digital. Därför testas nu konceptet Smart passage - en säkrare inpassering vid ambulansutryckningar

Snabbare insatser för utvalda blåljusaktörer genom digitala behörigheter

Ett samarbete mellan SOS Alarm och Amido. Vår tekonologi DAX gör att räddningstjänsten får tillgång till den utsatta fastigheten vid en uttryckning. 

För räddningstjänster och fastigheter som är anslutna till Smart Passage effektiviseras insatsen genom att en tagg i fordonet aktiveras för just den fastighet där larmet gått. Utmaningen med fysiska nycklar kan elimineras. Detta snabbar på insatsen, vilket även kan leda till räddade liv.

Vi är inte bara Smart passage

Personal som slutar, ny personal ska ha taggar, folk som inte kommer in där de ska, flera olika passersystem som man behöver hoppa in i och vem vet vad som tillkommer efter nästa upphandling?
 
Så kändes det i Lunds kommun förut. Känns det bekant för dig idag? 
 
Bara på att koppla ihop passersystemen till erat personalhanteringssystem så personals taggar automatiskt tas bort när de slutar kommer spara er många arbetsdagar av trist administration.

“Vid ambulansutryckningar kan varje sekund vara livsavgörande. Genom att ansluta fastigheten till Smart passage kan insatstiden minska avsevärt." säger Malin Cohn, tjänsteutvecklare på SOS Alarm.

“Vi behövde en produkt som kunde hantera ett komplext nät av tjänster och tillämpningar och det vet jag inget annat företag som kan erbjuda." säger Malin Gustavsson Brand- och säkerhetschef, Lunds Kommun

Smått & gott

  • Kommunala fastighetsbolag
  • Kommersiella fastighetsbolag
  • Privata fastighetsbolag

Det finns många skäl till att fastighetsbolag och bostadsbolag använder Alliera. Det är kostnadseffektivt, har full funktionalitet och är underlättande (eftersom det funkar ihop med alla tänkbara passersystem). Du kan också lägga till fler funktioner vid behov. Och istället för att upphandla ett system för att hålla administrationen enkel kan du göra bättre upphandlingar baserade på funktion och andra önskemål.

Eftersom Alliera har ett webbgränssnitt kan du hantera passage, personer och taggar oavsett var du befinner dig – det sparar restid och förenklar administrationen. Välj Amido Hosting för Alliera och alla era passagesystem! Utöver säker drift till en låg kostnad innebär Amido Hosting stor flexibilitet om du köper och/eller säljer fastighetsbestånd med viss regelbundenhet.

Med Alliera kan du enkelt centralisera eller decentralisera administrationen. Inloggningen via webben styr vad en person får se och på så sätt kan du ha en central kundtjänst som kan sköta allt för hela beståndet, eller fastighetsvärdar som sköter sina egna fastigheter. När du hyr ut kommersiella lokaler kan du välja att lägga över administrationen på kunden.

Alliera ger en smidigare hantering av entreprenörer. Istället för nyckelutlämning kan du använda elektroniska nyckelskåp som är behörighetsstyrda för entreprenörer och installatörer. Du får, utan manuell handpåläggning, full kontroll på vem som har vilken nyckel och när den kommer vara tillbakalämnad. Givetvis skickar vi automatiska påminnelser till entreprenörerna om att lämna tillbaka nyckeln i tid.

Med Alliera kan du erbjuda hyresgäster att boka tvättstugor eller andra resurser via er kundtjänstportal. I Alliera visas automatiskt de resurser en viss boende har behörighet att boka oavsett fabrikat på exempelvis tvättstugan. Dina medarbetarna kan på samma sätt boka till exempel poolbilar eller poocyklar. Alliera kan styra behörighet till en viss nyckel beroende på vem som har bokat resursen (i till exempel Outlook).

Nyfiken? Boka en demo