Effektiv hantering av behörighet för bostadsbolag

Samla hanteringen av alla behörigheter till olika passersystem på ett ställe. Enklare och säkrare behörighetshantering med Amidos lösningar.

Kvinna står framför en dörr och ska komma in i fastigheten

Allt på ett ställe

Genom att arbeta från en plattform blir administrationen enklare och säkrare. Effektivisera hela verksamheten med automatiserade processer som minskar risken för att fel uppstår med flera inlogg, felaktiga eller utspridda behörigheter och manuell handpåläggning.

Full kontroll på behörigheter till fastigheterna

Hyresgäster ska kunna komma in i sina hem, personal ska kunna utföra sitt arbete och besökare ska enkelt kunna hälsa på.

Tryggt och säkert

Prioriterad säkerhet som skyddar fastigheten från stöld eller skadegörelse.

En plattform

Enkel hantering i en digital plattform för alla passersystem, fastigheter och behörigheter.

Det ska bara fungera

Att hantera, lägga till och ta bort behörigheter behöver inte vara svårt eller tidskrävande. Fastigheter besöks av många människor – hyresgäster, underhållspersonal, leverantörer och besökare. Att komma in och ut ska bara fungera.

En samlad hantering och adderat mervärde

Hantera samtliga behörigheter i en plattform, oberoende av passersystem

Det finns många olika system för att ge behörighet till fastigheter. Amidos lösning samlar och kopplar ihop dessa system i en plattform, som automatiserar arbetet med att dela ut behörigheter till entrédörrar, porttelefoner, postboxar, förråd, tvättstugor och andra bokningsbara ytor.

Förenklad process för personal, hyresgäster, tjänsteleverantörer och entreprenörer

Översikt – allt samlat på ett och samma ställe

Ökad säkerhet med minimerad manuell administration

Skräddarsydda funktioner för er verksamhet

Med ett stort utbud av integrationsmöjligheter och samarbetspartners skapar Amido trygga och effektiva lösningar för fastigheter. Integrationer av bland annat passersystem, postboxar, AD-koppling, fastighetssystem och bokningsportaler.

Rätt behörighet till rätt person

Med Active Directory kan hanteringen av behörigheter automatiseras vilket ökar säkerheten. När en anställd börjar tilldelas behörighet och tagg efter inlagda rättigheter i AD. När en anställd slutar försvinner behörigheten och taggen blir oanvändbar.

Skalbar lösning för din data

Säkra upp hosting av digitala accesser hos Amido, med backup. Servermiljön är placerad i Sverige och passersystemprogramvara i Windows. Den säkra inloggningstjänsten Backstage med tvåfaktorsautentisering till undersystem med personliga tidsbegränsade inloggningskonton ingår.

Styr behörighet via hyresavtalet

Digitala lås och behörigheter ökar snabbt och finns idag i de flesta fastigheterna. Minska risken för digitala nycklar på vift genom att integrera fastighetsdatasystem med Amidos plattform. Behörigheter automatiseras då baserat på hyresavtalets giltighetstid.
Fastigheter som Lundbergs fastigheter tar hand om.

Nytt samarbete med fokus på centralisering

Fastighets AB Lundbergs hade problem med många behörigheter utspritt i flera olika passersystem. Fastighetsbolaget inledde ett samarbete med Amido för att centralisera arbetsprocesser och få en bättre överblick i en plattform.

"Vi tror starkt på Amido som en byggsten i vår digitaliseringsresa",

säger Johan Ladenberg, Vice VD, chef hyres- och fastighetsadministration, Fastighets AB Lundberg.

Logotyp Lundbergsfastigheter
Fastigheter vid vattnet i Halmstad

Enklare arbetsdagar för hyresvärdarna

Det kommunägda bostadsbolaget Halmstads Fastighets AB har fler än 10 000 lägenheter och 300 lokaler. Med flera passersystem och taggar i fastigheterna önskade de hitta en plattform för att administrera på enklast möjliga sätt.

”Största fördelen? Alliera är så lätt att använda!”

Halmstad Fastighets AB (HFAB) logotyp

Amidos lösningar kan hjälpa alla bostadsbolag

Hör av er så hjälper vi er vidare

Johan
Johan af Kleen
Expert på att hitta lösningar för er och era hyresgäster
Boka ett digitalt möte

Vi har många års erfarenhet inom fastighetsbranschen, framför allt inom digitalisering där trygghet, säkerhet och hållbarhet är viktiga parametrar. Tillsammans hittar vi lösningar som passar ert företag och era hyresgäster.

FAQs

Vanliga frågor och svar om Amidos lösningar för bostadsbolag.

Kan vi ansluta Smart passage

För att ansluta till Smart passage behöver ambulans eller räddningstjänst i din kommun och region vara anslutna till Smart passage.

Hur lång är leveransprocessen

Generellt är omloppstiden på ett standardprojekt 3 månader, men vissa avvikelser kan förekomma beroende på omfattning och leverabler i projektet.

Behöver vi anlita en installatör

Ja ni behöver en installatör eller någon hos er som är kunnig inom passersystem och databaser. Vi driftsätter Alliera och lägger in era digitala nycklar från de databaser vi har fått från er.

Var finns er hosting

Servermiljön är placerad i Sverige för Alliera och passersystemsprogramvaror i Windows. I detta ingår även den säkra inloggningstjänsten *Backstage* med tvåfaktorsautentisering till undersystemen med personliga tidsbegränsade inloggningskonton till både Backstage och undersystemen.

Offline eller online server

Ni väljer om ni vill ha er server offline eller online. Vi erbjuder även hostning för de som önskar.

Har du andra frågor om Amidos lösningar?

Kontakta oss så svarar vi på dina funderingar.

Kontakta oss