Afa Fastigheter ansluter sig till Smart passage – ger Stockholms räddningstjänst automatiskt tillträde vid larm

Nyhetsbild
För mer information
+46 70 283 77 65
patrik.simson@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Download PDF
Text Link
Text Link
Text Link

Amido erbjuder lösningar för administration och hantering av behörigheter till passersystem, lås och andra elektroniska enheter till fastighetsägare, bostadsbolag, offentlig verksamhet och företag i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 40MSEK, har 39 medarbetare och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Afa Fastigheter ansluter nu hela sitt bostadsbestånd i Stockholms innerstad till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.

– För varje fastighetsbolag som väljer att ansluta sig till Smart passage så ökar tryggheten för fler människor, eftersom Räddningstjänsten kan arbeta mer effektivt. Vi ser att allt fler fastighetsbolag tillsammans med Sveriges kommuner och regioner ansluter sig till Smart passage och det är ett kvitto på den stora samhällsnytta som det ger, säger Einar Lindqvist, vd Amido.

Afa Fastigheter är nästa fastighetsbolag att ansluta sig till Smart passage, vilket innebär att Räddningstjänsten kan genomföra snabbare insatser vid bolagets 516 lägenheter i Stockholms innerstad. Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare med både kontor, hotell och bostäder i sitt bestånd.

– För oss som fastighetsägare ser vi det som en självklarhet att medverka vid lösningar som ger våra hyresgäster en tryggare boendemiljö, säger Stefan Hedengren, Chef Teknik & Projekt på Afa Fastigheter.

Smart passage gör att Räddningstjänstens fordon är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot tjänsten vid ett SOS-alarm. Tjänsten kan enkelt integreras med befintliga låssystem och ersätter traditionell nyckelhantering

– Det är ett system som ökar tryggheten för människor samtidigt som det är ett effektivt sätt att genom digitalisering effektivisera samhällets hjälpresurser. Afa Fastigheter är ett av fastighetsbolagen som går i bräschen för den här positiva utvecklingen och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Einar Lindqvist.

Om Afa Fastigheter

Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare och äger och förvaltar kontor, hotell och bostäder. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 38 miljarder SEK. Afa Fastigheter är en del av Afa Försäkring. Afa Fastigheter är befintlig kund hos Amido och använder sedan tidigare den digitala plattformen Alliera för att hantera behörigheter till sina fastigheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Einar Lindquist, vd Amido, einar.lindquist@amido.se
www.amido.se

Stefan Hedengren, Chef Teknik & Projekt Afa Fastigheter, stefan.hedengren@afafastigheter.se
www.afastigheter.se

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Stena Fastigheter ansluter sina entreprenörer till Opna för ökad automatisering, säkerhet och kontroll

Stena Fastigheter har tagit ett betydande steg mot ökad säkerhet och smidigare hantering av access genom att ansluta sina ramavtalsentreprenörer till plattformen Opna. Genom Opna administrerar varje entreprenör sina anställdas tillgång till fastigheterna med fastighetsbolagets godkännande, vilket minskar risken för obehörig tillgång och förbättrar den övergripande säkerheten. Detta initiativ visar Stena Fastigheters engagemang för att erbjuda en säker miljö för sina hyresgäster.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Rapport
Pressmeddelande
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Se alla nyheter