Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Nyhetsbild
För mer information
+46 70 283 77 65
patrik.simson@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Download PDF
Text Link
Text Link
Text Link

Amido erbjuder lösningar för administration och hantering av behörigheter till passersystem, lås och andra elektroniska enheter till fastighetsägare, bostadsbolag, offentlig verksamhet och företag i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 40MSEK, har 39 medarbetare och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.

- Smart Passage är en lösning som potentiellt räddar liv och kan vi underlätta för ambulans och räddningstjänst att nå fram till våra hyresgäster så vill vi göra det. På så vis slipper vi också att hantera nycklar med kort varsel eller att entrédörrar och portar behöver forceras, säger Niklas Jensen, Regionchef Mitt, Heimstaden Sverige. 

Räddningstjänsten och ambulanssjukvården i Östergötland är sedan en tid anslutna till tjänsten Smart Passage och nu har fastighetsbolaget Heimstaden kopplat upp alla sina fastigheter med passersystem i Östergötland till tjänsten. Totalt rör det sig om 33 fastigheter och 3345 lägenheter. Utryckande enheter får genom denna lösning möjlighet att snabbare ta sig in i dessa fastigheter när det behövs som mest - en tjänst som potentiellt kan rädda liv.  

- Det är viktigt att få snabb tillgång till fastigheten vid utryckning för att inte fördröja insatsen för ambulanssjukvården och räddningstjänsten. Med Smart Passage utrustas varje fordon med en digital tagg som möjliggör passage när den aktiveras. När larm inkommer kan SOS Alarms operatör ge en tillfällig behörighet till utryckande enhet så att de snabbare kan inleda insatsen, säger Jonas Runesson, produktägare Smart Passage, SOS Alarm.  

Smart Passage kan enkelt integreras med fastighetsägares befintliga lås- och passersystem och ersätter traditionell nyckelhantering. Allt eftersom fler regioner och räddningstjänster i Sverige ansluter sig till Smart passage kan fler fastighetsbolag inom de anslutna områdena kopplas på tjänsten. Därmed skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112.   

- Vår ambition på Amido har hela tiden varit att med hjälp av smarta digitala lösningar öka tryggheten i samhället. Därför är det mycket glädjande att ambulanssjukvården och räddningstjänsten i Östergötland nu är ansluten till Smart Passage vilket kommer underlätta deras uppdrag att rädda liv och egendom.  Jag beundrar också Heimstaden för att de värdesätter sina hyresgästers trygghet och säkerhet högt och nu anslutit hela sitt bestånd i Östergötland, säger Patrik Simson, VD Amido. 

Om Heimstaden
Heimstaden är ett av Europas ledande fastighetsbolag och förvaltar över 160 000 bostäder i nio länder, varav 46 000i Sverige. Deras vision är att förenkla och förgylla livet genom omtänksamma boenden.

Om Smart Passage 
Smart Passage ger automatisk behörighet tillutryckningspersonal så att de kan komma in i de dörrar och fastigheter de behöver. Alla svenska fastighetsbolag kan ansluta sig till Smart Passage, som är utvecklad av Amido i samarbete med SOS Alarm. 

Förytterligare information, vänligen kontakta
Patrik Simson, vd, patrik.simson@amido.se 
Mobil: +46 70 283 77 65
www.amido.se

Robin Wilhelmsson, Heimstaden
E-post: robin.wilhelmsson@heimstaden.com
Telefon: +46 (0)70 894 62 35 

Pressjour, SOS Alarm
E-post: press@sosalarm.se
Telefon:+46 (0)8 205 307

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Stena Fastigheter ansluter sina entreprenörer till Opna för ökad automatisering, säkerhet och kontroll

Stena Fastigheter har tagit ett betydande steg mot ökad säkerhet och smidigare hantering av access genom att ansluta sina ramavtalsentreprenörer till plattformen Opna. Genom Opna administrerar varje entreprenör sina anställdas tillgång till fastigheterna med fastighetsbolagets godkännande, vilket minskar risken för obehörig tillgång och förbättrar den övergripande säkerheten. Detta initiativ visar Stena Fastigheters engagemang för att erbjuda en säker miljö för sina hyresgäster.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Rapport
Pressmeddelande
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Se alla nyheter