Afa Fastigheter ansluter sig till Smart passage – ger Stockholms räddningstjänst automatiskt tillträde vid larm

Nyhetsbild
För mer information
Einar Lindquist
,
Interim VD
på Amido
031 - 719 20 70
einar.lindquist@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Afa Fastigheter
Afa Fastigheter

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Afa Fastigheter ansluter nu hela sitt bostadsbestånd i Stockholms innerstad till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.

– För varje fastighetsbolag som väljer att ansluta sig till Smart passage så ökar tryggheten för fler människor, eftersom Räddningstjänsten kan arbeta mer effektivt. Vi ser att allt fler fastighetsbolag tillsammans med Sveriges kommuner och regioner ansluter sig till Smart passage och det är ett kvitto på den stora samhällsnytta som det ger, säger Einar Lindqvist, vd Amido.

Afa Fastigheter är nästa fastighetsbolag att ansluta sig till Smart passage, vilket innebär att Räddningstjänsten kan genomföra snabbare insatser vid bolagets 516 lägenheter i Stockholms innerstad. Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare med både kontor, hotell och bostäder i sitt bestånd.

– För oss som fastighetsägare ser vi det som en självklarhet att medverka vid lösningar som ger våra hyresgäster en tryggare boendemiljö, säger Stefan Hedengren, Chef Teknik & Projekt på Afa Fastigheter.

Smart passage gör att Räddningstjänstens fordon är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot tjänsten vid ett SOS-alarm. Tjänsten kan enkelt integreras med befintliga låssystem och ersätter traditionell nyckelhantering

– Det är ett system som ökar tryggheten för människor samtidigt som det är ett effektivt sätt att genom digitalisering effektivisera samhällets hjälpresurser. Afa Fastigheter är ett av fastighetsbolagen som går i bräschen för den här positiva utvecklingen och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Einar Lindqvist.

Om Afa Fastigheter

Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare och äger och förvaltar kontor, hotell och bostäder. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 38 miljarder SEK. Afa Fastigheter är en del av Afa Försäkring. Afa Fastigheter är befintlig kund hos Amido och använder sedan tidigare den digitala plattformen Alliera för att hantera behörigheter till sina fastigheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Einar Lindquist, vd Amido, einar.lindquist@amido.se
www.amido.se

Stefan Hedengren, Chef Teknik & Projekt Afa Fastigheter, stefan.hedengren@afafastigheter.se
www.afastigheter.se

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido tecknar avtal med Degerforsbyggen

Amido AB (publ) (”Bolaget”) har tecknat avtal med Degerforsbyggen AB avseende Alliera, en plattform för passersystem och accesshantering. Avtalet löper över 3 år och är värt ca 500 KSEK.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amidos nye vd Patrik Simson: ”Stora möjligheter till fortsatt tillväxt”

När Amidos nye vd Patrik Simson först kom i kontakt med bolaget var det den marknadsledande positionen i kombination med en internationell potential som lockade honom att ta uppdraget som ny vd.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido flyttar huvudkontoret för att kunna växa vidare

Amido AB flyttade under oktober månad sin verksamhet och huvudkontor till större lokaler på Fabriksgatan 7 i Gårda, Göteborg. Flytten är en del av bolagets expansionsplan.
Läs mer
Se alla nyheter