Amido är finalist i Sweden API Award 2021

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
API 1st hemsida
API 1st hemsida
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

API 1st har instiftat Sweden API Award för att uppmärksamma utmärkta API:er. Sveriges bästa API ska vara till nytta för mänskligheten, lättanvändbart, säkert, byggd med integritet och på öppen teknik.

Juryn består av 10 personer som representerar dessa perspektiv och de har valt ut fem finalister, där Amido är en av dem med bidraget Distributed Access eXchange (DAX).

DAX är ett API för att få access till dörrar kopplade till passersystem oberoende av fabrikat så de som vill kan utveckla funktioner som låter rätt person öppna rätt dörrar i rätt tid.

DAX kommer med ett ramverk för säker autentisering av alla deltagare som använder API:et vilket ger organisationer kontroll över hur de delar möjligheten att styra passersystem och accesser till tredje part. Integritetsaspekten är inbygg från början där en person eller organisation endast kan bli sökbar ifall de aktivt har valt att dela ut rättigheten att öppna deras dörr till andra specifika aktörer. Det bygger på samtycke genom hela kedjan.

En av implementationerna som byggs med hjälp av DAX är SOS Alarms ”Smart passage”.
När ett nödsamtal når SOS Alarm använder de DAX för att automatiskt ge räddningstjänst och ambulanser access att öppna dörrar i fastigheterna dit de rycker ut. Räddningsarbetare har i år fått temporär access till över hundratusen dörrar när de varit på utryckning. Detta räddar liv.

Allt från Startups till etablerade företag och andra kan genom att integrera DAX enkelt få möjligheten att öppna dörrar utan att behöva investera mycket pengar och tid på att integrera olika passersystem. Exempelvis underlättas vardagen genom styrning av access och bokning till tvättstugor, skapa flexibel access till underutnyttjade lokaler och ta korttidshyra eller möjliggöra en snabb etablering av access till leveransboxar. Detta placeras av utvecklare, hos de som använder DAX, i enkla appar eller andra system.

Vinnaren utses den 22 november på Internetdagarna.

– Öppna API:er är en av de enklare metoderna att integrera olika programvaror och underlättar skapandet av öppna ekosystem istället för slutna vertikaler. Därför är API 1st arbete att uppmärksamma organisationer med öppna och bra API:er viktigt, säger Johnny Berlic VD på Amido AB.

– Att vårt API, DAX nu uppmärksammas genom att vi är en av alla värdiga finalister är något som verkligen är en eloge för alla oss på Amido, avslutar Johnny Berlic.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter