Amido är finalist i Sweden API Award 2021

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
API 1st hemsida
API 1st hemsida
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

API 1st har instiftat Sweden API Award för att uppmärksamma utmärkta API:er. Sveriges bästa API ska vara till nytta för mänskligheten, lättanvändbart, säkert, byggd med integritet och på öppen teknik.

Juryn består av 10 personer som representerar dessa perspektiv och de har valt ut fem finalister, där Amido är en av dem med bidraget Distributed Access eXchange (DAX).

DAX är ett API för att få access till dörrar kopplade till passersystem oberoende av fabrikat så de som vill kan utveckla funktioner som låter rätt person öppna rätt dörrar i rätt tid.

DAX kommer med ett ramverk för säker autentisering av alla deltagare som använder API:et vilket ger organisationer kontroll över hur de delar möjligheten att styra passersystem och accesser till tredje part. Integritetsaspekten är inbygg från början där en person eller organisation endast kan bli sökbar ifall de aktivt har valt att dela ut rättigheten att öppna deras dörr till andra specifika aktörer. Det bygger på samtycke genom hela kedjan.

En av implementationerna som byggs med hjälp av DAX är SOS Alarms ”Smart passage”.
När ett nödsamtal når SOS Alarm använder de DAX för att automatiskt ge räddningstjänst och ambulanser access att öppna dörrar i fastigheterna dit de rycker ut. Räddningsarbetare har i år fått temporär access till över hundratusen dörrar när de varit på utryckning. Detta räddar liv.

Allt från Startups till etablerade företag och andra kan genom att integrera DAX enkelt få möjligheten att öppna dörrar utan att behöva investera mycket pengar och tid på att integrera olika passersystem. Exempelvis underlättas vardagen genom styrning av access och bokning till tvättstugor, skapa flexibel access till underutnyttjade lokaler och ta korttidshyra eller möjliggöra en snabb etablering av access till leveransboxar. Detta placeras av utvecklare, hos de som använder DAX, i enkla appar eller andra system.

Vinnaren utses den 22 november på Internetdagarna.

– Öppna API:er är en av de enklare metoderna att integrera olika programvaror och underlättar skapandet av öppna ekosystem istället för slutna vertikaler. Därför är API 1st arbete att uppmärksamma organisationer med öppna och bra API:er viktigt, säger Johnny Berlic VD på Amido AB.

– Att vårt API, DAX nu uppmärksammas genom att vi är en av alla värdiga finalister är något som verkligen är en eloge för alla oss på Amido, avslutar Johnny Berlic.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter