Amido lanserar Opna

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido lanserar idag den nya oberoende tjänsten Opna i kontrollerad beta version för inbjudna kunder och partners. Opna ger entreprenörer ett foto-ID och en plattform för att själva administrera sin personals åtkomst till fastigheter. Fastighetsägare väljer vilka dörrar som delas ut till Opna, och när personal hos entreprenören slutar tas accessen automatiskt bort ur alla passersystem.

Marknadsinformation: Opna börjar användas av utvalda fastighetsägare och entreprenörer. Tjänsten har tagits fram i samråd med kunder och kan användas fristående från Amidos andra tjänster men får extra funktionalitet tillsammans med Alliera. Opna beräknas bidra med positivt kassaflöde under 2022.

Det är många som behöver tillträde till fastigheter. Fastighetsägare delade i många år ut koder och lade till entreprenörers passerkort i sina system. Koder har de flesta slutat med- de kom snabbt på “vift” och ledde till spring i trapphusen.

Däremot läggs det fortfarande till mängder av passerkort och taggar för entreprenörer. Ibland är detta riktigt kraftfulla huvudnycklar som gör att du kan komma in i alla fastigheter hos många fastighetsägare – och även dessa kommer ibland bort. Polisen frågar fastighetsägare hundratals gånger per år efter passerkort som de hittar i olika tillslag.

Opna adresserar detta samtidigt som det gör arbetet enkelt för fastighetsägaren. Foto-ID gör att boende kan känna sig trygga i att entreprenörer hör hemma i fastigheten och kan legitimera sig.

Peo Emgård, du är produktägare av Opna på Amido. Vad är skillnaden mellan Opna och ID06?
– Båda är foto-ID så det kan se lika ut. Opna är inte en digital personalliggare, det är däremot ID06. Opna är ett system för säker access till fastigheter med passersystem, det är inte ID06.

Opna är inte heller “bara” ett passerkort som man får som en tjänst utan att behöva producera det själv. Opna är en systemlösning för delning av accesser och automatisk spärrning. Säkerheten i EM och Mifare teknologi höjs markant när det genom systemet kombineras med BankID.

Men varför ett kort istället för mobil?
– Kortet har som syfte att vara synligt. Passersystemsdelen handlar om att den installerade tekniken ute i fastigheter idag till extremt övervägande del inte är mobilkompatibel. Opna kommer även komma som app, men det ersätter inte behovet av access till befintliga system, eller väl synligt ID-foto.

Johnny, VD på Amido, vad har Opna för betydelse för bolaget?
– Opna blir ytterligare en viktig del av det växande ekosystemet kring vår DAX teknologi. Genom DAX kan vi redan idag dela flest accesser i Sverige, och vi bryggar även enkelt över till organisationer och system som inte använder, eller vill använda, våra andra tjänster idag.

Opna tar med alla de smarta fördelar många har sett med att använda ID06 som passerkort och adderar ytterligare ett flertal, även om man inte har vår tjänst Alliera. För våra kunder automatiserar det flera steg till och det kostar dem inte en krona extra.

I dialogen med våra kunder har återkopplingen varit oerhört positiv. När vi får kommentarer som “detta är ju vårt enda alternativ framåt” och “det låter för bra för att vara sant” så har vi nog träffat ganska rätt med behovet för tjänsten.

Denna tjänst och andra kommande tjänster är möjliga tack vare de signifikanta investeringar i utveckling som vi gjort kombinerat med vår marknadsledande position och kundbas. Opna är ett oerhört bra komplement till Amidos erbjudande med en hög potential.

Läs mer om Opna
https://opna.nu

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter