Amido lanserar Opna

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido lanserar idag den nya oberoende tjänsten Opna i kontrollerad beta version för inbjudna kunder och partners. Opna ger entreprenörer ett foto-ID och en plattform för att själva administrera sin personals åtkomst till fastigheter. Fastighetsägare väljer vilka dörrar som delas ut till Opna, och när personal hos entreprenören slutar tas accessen automatiskt bort ur alla passersystem.

Marknadsinformation: Opna börjar användas av utvalda fastighetsägare och entreprenörer. Tjänsten har tagits fram i samråd med kunder och kan användas fristående från Amidos andra tjänster men får extra funktionalitet tillsammans med Alliera. Opna beräknas bidra med positivt kassaflöde under 2022.

Det är många som behöver tillträde till fastigheter. Fastighetsägare delade i många år ut koder och lade till entreprenörers passerkort i sina system. Koder har de flesta slutat med- de kom snabbt på “vift” och ledde till spring i trapphusen.

Däremot läggs det fortfarande till mängder av passerkort och taggar för entreprenörer. Ibland är detta riktigt kraftfulla huvudnycklar som gör att du kan komma in i alla fastigheter hos många fastighetsägare – och även dessa kommer ibland bort. Polisen frågar fastighetsägare hundratals gånger per år efter passerkort som de hittar i olika tillslag.

Opna adresserar detta samtidigt som det gör arbetet enkelt för fastighetsägaren. Foto-ID gör att boende kan känna sig trygga i att entreprenörer hör hemma i fastigheten och kan legitimera sig.

Peo Emgård, du är produktägare av Opna på Amido. Vad är skillnaden mellan Opna och ID06?
– Båda är foto-ID så det kan se lika ut. Opna är inte en digital personalliggare, det är däremot ID06. Opna är ett system för säker access till fastigheter med passersystem, det är inte ID06.

Opna är inte heller “bara” ett passerkort som man får som en tjänst utan att behöva producera det själv. Opna är en systemlösning för delning av accesser och automatisk spärrning. Säkerheten i EM och Mifare teknologi höjs markant när det genom systemet kombineras med BankID.

Men varför ett kort istället för mobil?
– Kortet har som syfte att vara synligt. Passersystemsdelen handlar om att den installerade tekniken ute i fastigheter idag till extremt övervägande del inte är mobilkompatibel. Opna kommer även komma som app, men det ersätter inte behovet av access till befintliga system, eller väl synligt ID-foto.

Johnny, VD på Amido, vad har Opna för betydelse för bolaget?
– Opna blir ytterligare en viktig del av det växande ekosystemet kring vår DAX teknologi. Genom DAX kan vi redan idag dela flest accesser i Sverige, och vi bryggar även enkelt över till organisationer och system som inte använder, eller vill använda, våra andra tjänster idag.

Opna tar med alla de smarta fördelar många har sett med att använda ID06 som passerkort och adderar ytterligare ett flertal, även om man inte har vår tjänst Alliera. För våra kunder automatiserar det flera steg till och det kostar dem inte en krona extra.

I dialogen med våra kunder har återkopplingen varit oerhört positiv. När vi får kommentarer som “detta är ju vårt enda alternativ framåt” och “det låter för bra för att vara sant” så har vi nog träffat ganska rätt med behovet för tjänsten.

Denna tjänst och andra kommande tjänster är möjliga tack vare de signifikanta investeringar i utveckling som vi gjort kombinerat med vår marknadsledande position och kundbas. Opna är ett oerhört bra komplement till Amidos erbjudande med en hög potential.

Läs mer om Opna
https://opna.nu

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter