Amido tecknar avtal med Vafabmiljö om Smart passage för Räddningstjänsten

Nyhetsbild
För mer information
Einar Lindquist
,
Interim VD
på Amido
031 - 719 20 70
einar.lindquist@amido.se
amido.se
Dokument och länkar

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg.Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO.

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har ingått ett ramavtal med avfalls- och återvinningsaktören Vafabmiljö om att implementera plattformen Smart passage från SOS Alarm. Avtalet gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter vid Vafabmiljös återvinningscentraler och möjliggör vidare utveckling med Amidos andra lösningar.

– Med Smart passage kan Vafabmiljö lita på att Räddningstjänsten kan öppna dörrar och lås till de fastigheter som är anslutna. Ju fler som använder Smart passage, desto enklare blir arbetet för samhällets hjälpresurser, säger Einar Lindquist, vd Amido.

Vafabmiljö är ett kommunalförbund som hanterar avfall för 340 000 invånare och 10 000 företag i Västmanland, Enköping och Heby med 18 återvinningscentraler. Avtalet som nu tecknats med Amido om Smart passage gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter.

– Det här är ett strategiskt viktigt avtal för oss men också en värdefull utveckling för hela samhället. Plattformen Smart passage effektiviserar arbetet för både ambulans och räddningstjänst, och allt fler kommuner, regioner och fastighetsbolag ser Smart passage som en självklar del i att digitalisera samhällets funktioner, säger Einar Lindquist.

Så fungerar Smart passage

Smart passage är en plattform som hanterar behörigheten till fastigheter för ambulans och räddningstjänst vid utryckning. Smart passage ägs av SOS Alarm och har utvecklats i samarbete med Amido och Swedlock. Lösningen innebär att fordon från samhällets hjälpresurser ambulans och räddningstjänst är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot Smart passage.  

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter