Amido tecknar avtal med Vafabmiljö om Smart passage för Räddningstjänsten

Nyhetsbild
För mer information
Einar Lindquist
,
Interim VD
på Amido
031 - 719 20 70
einar.lindquist@amido.se
amido.se
Dokument och länkar

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg.Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO.

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har ingått ett ramavtal med avfalls- och återvinningsaktören Vafabmiljö om att implementera plattformen Smart passage från SOS Alarm. Avtalet gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter vid Vafabmiljös återvinningscentraler och möjliggör vidare utveckling med Amidos andra lösningar.

– Med Smart passage kan Vafabmiljö lita på att Räddningstjänsten kan öppna dörrar och lås till de fastigheter som är anslutna. Ju fler som använder Smart passage, desto enklare blir arbetet för samhällets hjälpresurser, säger Einar Lindquist, vd Amido.

Vafabmiljö är ett kommunalförbund som hanterar avfall för 340 000 invånare och 10 000 företag i Västmanland, Enköping och Heby med 18 återvinningscentraler. Avtalet som nu tecknats med Amido om Smart passage gäller Räddningstjänstens behörighet vid utryckning till sex fastigheter.

– Det här är ett strategiskt viktigt avtal för oss men också en värdefull utveckling för hela samhället. Plattformen Smart passage effektiviserar arbetet för både ambulans och räddningstjänst, och allt fler kommuner, regioner och fastighetsbolag ser Smart passage som en självklar del i att digitalisera samhällets funktioner, säger Einar Lindquist.

Så fungerar Smart passage

Smart passage är en plattform som hanterar behörigheten till fastigheter för ambulans och räddningstjänst vid utryckning. Smart passage ägs av SOS Alarm och har utvecklats i samarbete med Amido och Swedlock. Lösningen innebär att fordon från samhällets hjälpresurser ambulans och räddningstjänst är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering till fastigheter som är uppkopplade mot Smart passage.  

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter