Amidos vd handlar i aktien

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido vd Johnny Berlic har under året köpt aktier för över 360.000 kronor men nu har även ett par försäljningar registrerats för drygt 6.000 kronor. Vi frågar Johnny vad ligger bakom en sådan handelsstrategi.

Johnny, du har sedan mars köpt över hundratjugotusen aktier i Amido men enligt en rapportering till Finansinspektionen så har du även sålt aktier i januari, februari och mars. Den sista försäljningen var dagen efter att du köpte aktier.

– Nästan rätt. Den 17 mars så köpte jag drygt sextusen aktier och den 18 mars såldes fem av mina aktier, men det var inte jag som sålde.

Tråkigt men sant är att jag var ouppmärksam. Jag öppnade en ny kapitalförsäkring i december hos en ny mäklare och flyttade mitt Amidoinnehav dit. Jag märkte sen inte att det drogs avgifter på kontot och att mäklaren automatiskt reglerade dessa genom tvångsförsäljning av Amidoaktier.

Totalt tvångssåldes det för sextusen kronor i tre olika omgångar. På innehavet så märkte jag inte att aktier försvann.

Men varför dröjde det så länge innan du rapporterad till insynsregistret?– På det aktuella kontot så gjorde jag inga affärer, Amidoaktierna är ju en långsiktig investering så där tittar jag sällan. Eftersom aktier såldes automatiskt så stod det inte på minus heller.

Det var inte förrän jag av en annan anledning nyss var inne och tittade på transaktioner som jag såg att det fanns försäljning av Amidoaktier och upptäckte vad som skett. Först trodde jag det var en fråga om ett misstag men mäklaren bekräftade att de helt enkelt hade tvångsförsålt aktierna för att reglera bland annat en månatlig riskränta på nio kronor, därav att de sålde fem aktier.

Så du är fortsatt positiv till Amido?
– Med trehundrasextiotusen kronor på köpsidan och sextusen på säljsidan i år så är jag nog ganska bullish även om jag är tjurig för att tvångsförsäljningen ens kunde ske.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter