Amidos vd handlar i aktien

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido vd Johnny Berlic har under året köpt aktier för över 360.000 kronor men nu har även ett par försäljningar registrerats för drygt 6.000 kronor. Vi frågar Johnny vad ligger bakom en sådan handelsstrategi.

Johnny, du har sedan mars köpt över hundratjugotusen aktier i Amido men enligt en rapportering till Finansinspektionen så har du även sålt aktier i januari, februari och mars. Den sista försäljningen var dagen efter att du köpte aktier.

– Nästan rätt. Den 17 mars så köpte jag drygt sextusen aktier och den 18 mars såldes fem av mina aktier, men det var inte jag som sålde.

Tråkigt men sant är att jag var ouppmärksam. Jag öppnade en ny kapitalförsäkring i december hos en ny mäklare och flyttade mitt Amidoinnehav dit. Jag märkte sen inte att det drogs avgifter på kontot och att mäklaren automatiskt reglerade dessa genom tvångsförsäljning av Amidoaktier.

Totalt tvångssåldes det för sextusen kronor i tre olika omgångar. På innehavet så märkte jag inte att aktier försvann.

Men varför dröjde det så länge innan du rapporterad till insynsregistret?– På det aktuella kontot så gjorde jag inga affärer, Amidoaktierna är ju en långsiktig investering så där tittar jag sällan. Eftersom aktier såldes automatiskt så stod det inte på minus heller.

Det var inte förrän jag av en annan anledning nyss var inne och tittade på transaktioner som jag såg att det fanns försäljning av Amidoaktier och upptäckte vad som skett. Först trodde jag det var en fråga om ett misstag men mäklaren bekräftade att de helt enkelt hade tvångsförsålt aktierna för att reglera bland annat en månatlig riskränta på nio kronor, därav att de sålde fem aktier.

Så du är fortsatt positiv till Amido?
– Med trehundrasextiotusen kronor på köpsidan och sextusen på säljsidan i år så är jag nog ganska bullish även om jag är tjurig för att tvångsförsäljningen ens kunde ske.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Nyheter

Seminarium 14/3 - Hur kan uppkopplade fastigheter bidra till ökad trygghet och säkerhet i våra bostadsområden?

Vad kan en progressiv fastighetsägare göra, om vetenskapen och de boende får välja? Den 14 mars bjuder Amido in till ett förmiddagsseminarium och efterföljande rundabordssamtal, för dig som arbetar inom fastighetsbranschen. Talare är professor Peter Esaiasson, ledningskonsult Johan Braw samt en (hemlig) representant från Polisen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido i nytt avtal med Lundbergs Fastigheter om Smart Passage

Amido har ingått avtal med Lundbergs Fastigheter gällande Smart Passage, det digitala system som automatiskt ger ambulans och Räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid utryckning.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido inleder samarbete med PostNord om accesshantering till fastigheter

Amido och PostNord inleder ett samarbete där Amido ska underlätta för PostNord att få access till olika fastigheter för post- och varubrevshantering.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Se alla nyheter