Flera räddningstjänster tecknar avtal om SOS Alarms tjänst Smart passage

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

SOS Alarm har utvecklat ”Smart passage”, en tjänst som möjliggör effektivare insatser vid bränder genom att förse räddningstjänsten med digital behörighet till fastigheter med automatlarm. Räddningstjänsten i Jämtland, Storstockholms brandförsvar (SSBF) och Räddningstjänsten Östra Götaland (RTÖG) blir först i landet att börja använda digitala nycklar.

Vid ett larm om brand måste räddningstjänsten snabbt kunna komma in i fastigheten. Smart passage ger räddningstjänsten digital behörighet till fastigheter vid larm. Vi ser fram emot samarbetet med räddningstjänsterna och hoppas att Smart passage ska bidra till mer effektiva räddningsinsatser.
Säger Sofia Savander, ansvarig för tjänsten hos SOS Alarm.


En snabb och effektiv insats vid bränder är viktig för att minimera skada på liv och egendom. Ett moment som stjäl onödiga sekunder vid räddningstjänstens insatser är behovet av fysiska nycklar till fastigheter som brinner. Tjänsten Smart passage ersätter räddningstjänstens administration av fysiska nycklar genom att möjliggöra digital inpassering till fastigheter.

Vi ser klara fördelar med det nya systemet. Det går helt i linje med vår ambition att höja tryggheten i samhället genom att hela tiden arbeta för att bli effektivare och bättre på att lösa våra uppgifter.
Säger Niklas Nordenskär, chef för Räddningsavdelningen vid Storstockholms Brandförsvar.


– De första räddningstjänsterna ansluter nu och fler kommer komma. Det är glädjande att se hur våra investeringar i teknologi mynnar ut i något som kommer rädda liv och egendom och bli en del av vår samhällsinfrastruktur, säger Johnny Berlic, VD på Amido AB (publ).


Tjänsten är framtagen i samarbete med Swedlock AB och Amido AB som tillhandahåller smarta nycklar och behörighetshanteringssystem. Allt eftersom räddningstjänster i Sverige ansluter sig till Smart passage kan sedan fastigheter inom de anslutna räddningstjänsternas område också kopplas på tjänsten. Smart passage finns inledningsvis tillgängligt för de fastigheter som har automatiska brandlarm.

Implementeringen av Smart passage har påbörjats hos räddningstjänsterna och till hösten kommer det vara möjligt för fastigheter med automatiska brandlarm kopplade till de anslutna brandstationerna att ansluta sig till Smart passage.

Så funkar Smart passage:
Smart passage bygger på att räddningstjänstens fordon är utrustade med teknik som möjliggör digital inpassering och att fastigheterna är uppkopplade mot Smart passage genom befintligt passersystem eller genom installation av smarta lås. När ett automatlarm går tilldelas räddningstjänsten automatiskt behörighet till fastigheten där larmet har utlösts. I det utryckande fordonet finns en blipp och en digital nyckel som tilldelas behörighet för inpassering. Räddningstjänstens behörighet till fastigheten är endast aktiv under insatstiden och stängs av så fort händelsen är åtgärdad.

Vill du läsa mer om Smart passage kan du gå in på vår hemsida här eller på SOS Alarms hemsida här.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Se alla nyheter