Förvaltaren förenklar för räddningstjänsten - ökad trygghet för hyresgäster

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar

Om Smart passage  
Smart passage är SOS Alarms koncept för inpassering genom digitala och tillfälliga nycklar. Systemet kan enkelt integreras med befintliga låssystem. När ambulans eller räddningstjänst behöver tillfällig behörighet till byggnaden kommer de in när det behövs – vid larm om brand eller sjukdom.

Smart passage levereras av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.

Läs mer om Smart passage

Om Förvaltaren

Fastighets AB Förvaltaren är Sundbyberg stads eget fastighetsbolag. Sedan starten 1947 har man
byggt och utvecklat det moderna Sundbyberg med attraktiva bostäder och fräscha lokaler för företag och andra verksamheter.

För frågor kontakta

‍Förvaltarens pressansvarig Elin Poska, elin.poska@forvaltaren.se, 072 166 24 12
SOS Alarms pressjour: press@sosalarm.se, 08-205 307
Amido AB, Johnny Berlic, VD, johnny.berlic@amido.se, 031-719 20 70

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Fastighets AB Förvaltaren har som första allmännyttiga bostadsbolag i Stockholmsregionen anslutit alla sina fastigheter till Smart passage. Det är ett system för digital inpassering som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig access till Förvaltarens fastigheter vid larm. En lösning som kan spara sekunder eller minuter när det är som mest akut. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm och Amido AB.

Hittills i år har det inkommit 270 räddningsärenden till SOS Alarm där samtalet kommit från någon i Sundbyberg. I vissa fall behöver räddningstjänsten ta sig in i fastigheter för att nå fram till den som larmat eller är i nöd, vilket kan ta olika lång tid beroende på förutsättningar. För att underlätta för räddningstjänsten har Förvaltaren nu anslutit alla sina fastigheter med elektronisk inpassering till Smart passage. Genom en enda digital tagg i varje räddningsfordon får räddningstjänsten tillfälligt tillträde till fastigheten i fråga under en utryckning.

För Förvaltaren är hyresgästernas trygghet av stor vikt. Beslutet att ansluta fastighetsbeståndet till Smart passage låg därför helt i linje med Förvaltarens övriga trygghetsfrämjande arbete.

Genom att underlätta för räddningstjänst att komma in i Förvaltarens fastigheter snabbare ökar vi tryggheten för våra hyresgäster. Upplevelsen av trygghet i och mellan våra hus i Sundbyberg är en av våra viktigaste prioriteringar, säger Petra Karlsson Ekström, VD på Förvaltaren.

Förvaltaren blir den första större aktören i Stockholmsregionen som installerar Smart passage.

Äntligen får vi möjlighet att börja ansluta och göra skillnad för Stockholm i större skala. Samarbetet med Förvaltaren i projektet har varit utomordentligt bra och jag beundrar deras digitala innovationskapacitet samt deras ambitioner att öka trygghet och säkerhet för sina hyresgäster, säger Johnny Berlic, VD, Amido.

Förvaltaren har 85 fastigheter, över 6600 hyreslägenheter i områdena centrala Sundbyberg, Hallonbergen och i Rissne.

Vi är mycket glada att Förvaltaren, den första allmännyttan i Stockholmsområdet, nu ansluter sig till Smart passage. Det gör att vi kan skicka med tillträde till fastigheten när larmet går och att alla anslutna parter helt kan utesluta nyckelhanteringen. Smidigt, tryggt och tidsbesparande för alla, säger
Malin Cohn, produktägare Smart passage, SOS Alarm.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter