Mimer i Västerås blir först med att koppla räddningstjänstens nyckeltaggar till SOS Alarm

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Christian Holm, säkerhetschef på Bostads AB Mimer
070-465 72 70
christian.holm@mimer.nu
https://www.mimer.nu/
Dokument och länkar

Om Amido

Amido levererar tjänster som gör det enklare för fastighetsägare att hantera sina passagesystem.
ed den egenutvecklade plattformen Alliera kan fastighetsägaren digitalt ge behörighet och därmed bestämma vem som ska ha tillgång till en fastighet och enkelt hantera bland annat tvättstugebokningar och digitala nyckelskåp. Alliera är integrerad med flera leverantörer för inpassage vilket leder till att kunden enbart behöver använda ett system för sin administration.

Om Bostads AB Mimer

Mimer är Västerås största hyresvärd med ett brett utbud av hyreslägenheter där alla Västeråsare kan känna sig hemma. Vi erbjuder trygga, trivsamma bostäder och bostadsområden, ett bekymmersfritt boende med hög kvalitet utan ekonomisk risk. Det ger tid och utrymme för annat i livet. En bra dag börjar hemma, brukar vi säga. Besök gärna vår webb www.mimer.nu

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Antalet personer som omkommer i bränder i Sverige ökar. Nu blir allmännyttiga Bostads AB Mimer i Västerås första bostadsbolag att koppla sina portlås till SOS Alarm så att räddningstjänsten kan komma in snabbare när någon ringer 112.

– Vi tror att det kommer öka tryggheten i våra fastigheter och kanske till och med bidra till att rädda liv, säger Gustav Hanstad, förvaltningschef på Mimer.

Information till marknaden: Avtalet med Mimer tecknades i december 2020, kommunicerades då i en
pressrelease och påverkar Amidos omsättning med under en procent.

Systemet kallas Smart passage och drar nytta av fördelarna med digitala passagesystem. Varje utryckningsfordon får sin egen nyckeltagg, och när SOS Alarm får ett larmsamtal aktiverar de den för fastigheten medan insatsen pågår. På så sätt kan räddningstjänsten komma in utan att ha huvudnyckel eller tvingas bryta sig in.
   – Styrkan är tillförlitligheten, säger Christian Holm, säkerhetschef på Mimer. Räddningstjänsten
behöver aldrig oroa sig för huruvida de har rätt nyckel. De kan lita på att de alltid har rätt förutsättningar att komma in, oavsett vilken fastighet det handlar om.

Smart passage är ett svenskutvecklat system och Mimers lösning bygger på ett samarbete mellan räddningstjänsten, SOS Alarm och Amido. Christian Holm lyfter fram samarbetet i sig som en viktig faktor – inte minst med Räddningstjänsten Mälardalen.
   – De såg själva det här som en stor möjlighet och blev väldigt glada när vi tog beslutet.

Nu blir det första gången Smart passage kopplas till SOS Alarm via larmnumret 112.
   – Jag var faktiskt lite förvånad över att höra att vi var först ut, med tanke på hur enkel lösningen är, säger Gustav Hanstad. Vi är väldigt måna om våra hyresgäster och våra hus, så om vi kan hjälpa räddningstjänsten att spara tid när det gäller så tycker vi att det är värt det.

På Amido tror man att Mimers satsning kan leda till att fler allmännyttiga bostadsbolag vågar satsa på Smart passage.
   – Vår förhoppning är att fler allmännyttor får upp ögonen för tjänsten och ansluter sig under året, säger Amidos vd, Johnny Berlic. Det skulle betyda mycket för brandsäkerheten i Sverige.

Christian Holm hoppas också att Mimer kan inspirera andra att göra samma sak.
   – Alla vi fastighetsägare brottas ju med risken för brand i våra fastigheter. Vi vet hur det påverkar våra hyresgäster, men också vilka kostnader det innebär. Så om vi nu kan få ner de kostnaderna genom att hjälpa räddningstjänsten att göra en snabb insats – och dessutom rädda liv – så kan inte jag se varför man inte skulle vilja hoppa på det här.

Läs mer om Smart passage
https://amido.se/smartpassage
http://www.sosalarm.se/smartpassage

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter