Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Nyhetsbild
För mer information
Einar Lindquist
,
Interim VD
på Amido
031 - 719 20 70
einar.lindquist@amido.se
amido.se
Dokument och länkar

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.  

– Den nya versionen av Alliera är till stor del ett resultat av feedback och input från våra kunder, de nya funktionerna är en direkt respons på deras behov och önskemål, säger Per Åsberg, CTO på Amido.

Einar Lindquist, vd Amido.

Med Amidos digitala plattform, Alliera, kan fastighetsägare dela ut behörigheter oavsett passersystem, lås eller andra elektroniska enheter. Plattformen Alliera kan integrera och dessutom automatisera passersystem, nyckelskåp, fastighetsboxar, tvättbokning, personalhanteringssystem och alla andra system som hanterar behörighet. Den nya versionen innebär förbättringar främst när det kommer till prestanda och integrationer.

– De nya funktionerna innebär förbättringar i hela processen, från driftsättning till integrationer och även den dagliga användningen ute hos kunderna. Vi har effektiviserat installationen, förenklat flera typer av integrationer för att stödja sömlös samverkan med andra system, samt utökat databasindexeringen av operatörernas rättigheter vilket innebär att de kan göra snabbare sökningar i stora databaser, säger Per Åsberg.

– Alliera är bolagets flaggskepp och det finns i vårt DNA att ständigt förbättra och utveckla systemet. Varje fastighet har unika förutsättningar och behov och målsättningen är att Alliera ska tillgodose samtliga, säger Einar Lindquist, vd Amido.

Om Alliera

Alliera är en digital plattform som kan integrera majoriteten av passersystem och andra behörighetssystem som finns på marknaden. Alla förändringar och tillägg, såsom nya taggar eller behörigheter, görs i Alliera som sedan skickar vidare informationen till de integrerade systemen. Därmed kan alla behörigheter hanteras på ett och samma ställe. Alliera har stöd för majoriteten av passersystem, personaldatabasar och fastighetssystem.

Anslutna system i dagsläget:

ARX, Aptus, Axema VAKA, Bravida Integra, Brightec Webman, DinBox, Electrolux, Pacom Unison, RCO, Renz E-line, SIMS NOX, Salto ProAccess (SPACE), Schneider Electric ProAxess, Stanley SSM, Tidomat, Traka Nyckelskåp, Vanderbilt Entro, Vanderbilt Omnis, iLOQ

Läs mer om Alliera

Nya Integrationsmöjligheter i Alliera 2023.2

Axema Vaka

• Passersystemshändelser kan nu importeras från Axema Vaka till Alliera Händelsearkiv.

• Connectorn använder nu som standard en enda Java dotterprocess för samtliga konfigurerade

anslutningar till Axema Vaka. Syftet är betydligt lägre total minnesanvändning på servern ifall

många enheter anslutits.

FastAPI

• Interna kodförbättringar.

iLOQ

• Connectorn för iLOQ har fått ett antal fixar och utökningar för att göra den mer robust i

förhållande till olika åtgärder som kan ha gjorts i iLOQ Manager.

• Stöd för iLOQ nycklar i DeploymentTool Transformer.

RCO M5

• Testat med RCO R-Card M5 5.49.4. Version 5.49.2 och senare kräver M5AdminAPI samt,

för fjärröppning av dörrar, M5UserAPI.

• Alliera ignorerar nu M5 händelser före 1900-01-01 för att slippa problem med felaktiga

händelser från M5.

SIMS

• Alliera kan nu konfigureras för att överföra manöverkoder till SIMS. (Manöverkoder är "kort"

med kortnummer av typen "Code4[D4]" och liknande som kan användas t.ex. för larmpaneler

i vissa system.)

TrakaWeb

• Testad med TrakaWeb 4.1.3 och Integration Engine 2.21.

Unison

• Testad med v5.11.5.

Övrigt

Utöver det som nämnts ovan, så har ytterligare buggfixar och mindre ändringar gjorts.

Denna version av Alliera ska användas tillsammans med AmidoPortal 1.13.86+.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Nyheter

Seminarium 14/3 - Hur kan uppkopplade fastigheter bidra till ökad trygghet och säkerhet i våra bostadsområden?

Vad kan en progressiv fastighetsägare göra, om vetenskapen och de boende får välja? Den 14 mars bjuder Amido in till ett förmiddagsseminarium och efterföljande rundabordssamtal, för dig som arbetar inom fastighetsbranschen. Talare är professor Peter Esaiasson, ledningskonsult Johan Braw samt en (hemlig) representant från Polisen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido i nytt avtal med Lundbergs Fastigheter om Smart Passage

Amido har ingått avtal med Lundbergs Fastigheter gällande Smart Passage, det digitala system som automatiskt ger ambulans och Räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid utryckning.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido inleder samarbete med PostNord om accesshantering till fastigheter

Amido och PostNord inleder ett samarbete där Amido ska underlätta för PostNord att få access till olika fastigheter för post- och varubrevshantering.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Se alla nyheter