SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Smart passage
Smart passage

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock.

– Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.

Smart passage är en digital inpasseringstjänst med tillfälliga digitala nycklar som är framtagen i ett samarbete mellan SOS Alarm, Amido och Swedlock. Systemet kan enkelt integreras med befintliga lås- och passersystem och ersätter traditionell nyckelhantering. Tjänsten gör att ambulans får tillfällig behörighet till den aktuella fastigheten vid ett 112-larm. Allt eftersom fler regioner och räddningstjänster i Sverige ansluter sig till Smart passage kan fler fastighetsbolag inom de anslutna områdena kopplas på tjänsten.  

– Att få tillgång till fastigheten är ofta en utmaning för ambulanssjukvården vid varje uttryckning som kan fördröja insatsen. Men genom ett helt digitalt behörighetssystem och en digital tagg i varje fordon ges tillfälligt tillträde till anslutna fastigheter under en utryckning. Att nu även Region Skåne ansluter sig går helt i linje med vår ambition att med hjälp av smarta digitala lösningar öka tryggheten i samhället genom att göra arbetet för ambulanssjukvården mer effektivt, säger Einar Lindquist, vd Amido. 

Inledningsvis kommer 80 av HSB Malmös och Heimstadens fastigheter i Malmö kopplas upp mot Smart passage.

– Det känns självklart att utforska lösningar som gör räddningstjänstens arbete smidigare, och som samtidigt ökar tryggheten för våra hyresgäster. För oss är det själva poängen med utvecklandet av moderna och säkra fastigheter, säger Thomas Eklund, Head of IT & Digital Heimstaden Sverige och Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

Om Smart passage

Smart passage ger tillträde men inga dörrar står olåsta eftersom systemet integreras i fastighetens befintliga passersystem och/eller smarta låscylindrar. Med den digitala behörigheten som administreras av SOS Alarm försvinner risken att ett utryckningsfordon blir stående utan att snabbt kunna komma in. Det är värdefull tid som kan sparas i en akut situation. 

Smart passage är byggd på plattformen DAX (Distributed Access eXchange) från Amido. Det är en molnbaserad nätverkstjänst för att säkert förmedla digitala nycklar och access-begäran. All kommunikation är TSL-krypterad och alla deltagare i nätverket har unikt genererade privat/publika RSA-nyckelpar.

Följande låssystem är kompatibla med Smart passage

Aptus, ASSA ARX, Axema, Bravida Integra, DinBox, Entro, Omnis, Pacom Unison, ProAxess, RCO, Salto, Stanley SSM, Swedlock, Tidomat.

Läs mer om Smart passage

För ytterligare information, vänligen kontakta
Einar Lindquist, vd, einar.lindquist@amido.se
www.amido.se

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter