Amido och Uppsalahem i samarbetsavtal

Nyhetsbild
För mer information
Einar Lindquist
,
Interim VD
på Amido
031 - 719 20 70
einar.lindquist@amido.se
amido.se
https://www.uppsalahem.se/
Dokument och länkar

Amido erbjuder en plattform för att administrera passersystem, till framför allt fastighetsbolag och offentliga verksamheter i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 30 miljoner SEK, har 32 personer anställda och huvudkontor i Göteborg.Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO).

Om Uppsalahem
Uppsalahem ägs av Uppsala kommun och är Uppsalas ledande bostadsbolag med ca 18 000 bostäder. Totalt har ca 30 000 Uppsalabor sin bostad hos Uppsalahem i områden i och runt om staden. https://www.uppsalahem.se/

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har tecknat avtal med bostadsbolaget Uppsalahem för hantering av behörigheter och accesser. Samarbetet inleds med ett pilotprojekt för att mäta och utvärdera nyttorna av Amidos lösningar, med full utrullning som målsättning.

– Vi har länge funderat på rätt teknik för digitala lås, det är ju ett område som utvecklas mycket. Vi
tror att Amido kan bli den byggsten som gör oss oberoende av enskilda leverantörer. Detta ger oss full rådighet i att utvecklas med smarta och digitala lås, både när det gäller hastighet och teknologier. De digitala låsen är en självklar pusselbit när vi ökar hastigheten i utvecklingen av våra smarta fastigheter, säger Åsa Engström, IT- och digitaliseringschef på Uppsalahem.


– Vi ser fram emot att arbeta nära Uppsalahem för att inledningsvis utvärdera hur Amidos lösningar kan skapa värde i deras verksamhet. Avtalet är ett viktigt steg i Amidos utveckling och det är inspirerande att vara en del av digitaliseringsresan i ett ledande bostadsbolag, säger Einar Lindquist, tf. vd Amido.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter