Halmstads fastighetsbolag AB

Byt inte ut hårdvaran, byt istället ut mjukvaran

Med sina drygt 11 000 lägenheter är allmännyttiga Bostads AB Mimer det största bostadsbolaget i Västerås. Under våren 2021 blev de först i Sverige att ansluta sina portlås till Smart passage – en tjänst utvecklad av Amido i samarbete med SOS Alarm.

– Det här kommer öka tryggheten i fastigheterna och kanske till och med hjälpa räddningstjänsten att rädda liv, säger Johnny Berlic, vd för Amido.

Halmstads fastighetsbolag AB
Fakta om
Halmstads fastighetsbolag AB
300
Antal lokaler
10 000
Antal lägenheter
25
Antal husvärdar

Uppdraget

En plattform för enkel administration

Det kommunägda bostadsbolaget Halmstads Fastighets AB har fler än 10 000 lägenheter och 300 lokaler. Med flera passersystem och taggar i fastigheterna önskade de hitta en plattform för att administrera på enklast möjliga sätt.

Citat
“Alliera är så lätt att använda! När vi nyanställer en husvärd behöver han eller hon inte ens någon speciell utbildning i Amido-systemet. En snabb introduktion av en arbetskamrat räcker.”
Mats Carlsson
IT-ansvarig, Halmstads Fastighets AB

Lösningen

De saknade en lösning som passade för de varierande systemen

Eftersom bolagets fastigheter och lokaler varierade i ålder varierade också sätten för passage och för bokning av till exempel tvättstugor. Halmstads Fastighets AB saknade ett smidigt sätt för sina 25 husvärdar att administrera sina olika passagesystem.

Mer om Smart passage

Upptäck fördelarna med Smart passage och läs mer om hur det funkar.

Mer om Alliera

Upptäck fördelarna med Alliera och läs mer om hur det funkar.

Mer om Opna

Upptäck fördelarna med Opna och läs mer om hur det funkar.

Resultatet

Inte bunden till ett fabrikat men kan administrera allt i Alliera

Med Alliera kan Halmstads Fastighets AB nu enkelt lära upp sina hyresvärdar i Alliera, och de kan via sin dator hantera taggar och behörigheter för “sina” hyresgäster. Det står också bolaget fritt att välja det passersystem de önskar vid nybyggnation, eftersom samtliga fungerar ihop med Alliera. Numera finns också möjlighet för hyresgästerna att boka tid i tvättstugan via dator eller mobiltelefon – en mycket uppskattad och flitigt nyttjad funktion.

Sparar minuter när det gäller

Sparar minuter när det gäller

Utryckningar varannan vecka

Ett normalt år rycker brandkåren ut cirka 20–30 gånger till Mimers fastigheter. Större bränder är – som tur är – sällsynta. Men risken går tyvärr aldrig att bortse ifrån. Och ju längre tid utryckningen tar desto större är risken att en liten brand utvecklar sig till en stor. Något som kan leda till höga kostnader i både egendom och människoliv.

Fakta om projektet

Fakta om
Halmstads fastighetsbolag AB

1 500 uppkopplade dörrar

Mimer bestämde sig för att satsa fullt ut och installera systemet på alla fastigheter med elektroniska passersystem. Nu sitter det Smart passage-klistermärken på i stort sett alla bolagets flerbostadshus – totalt 1 500 entréer och dörrar till gemensamma utrymmen. Och att byta ut vanliga nycklar mot nyckeltaggar innebär också andra fördelar. De behöver lägga mindre kraft på att hantera fysiska nycklar och de slipper risken att nycklar kommer i orätta händer.

Tid för installation och test:
3 månader

IT-CHEFENS TIPS TILL ANDRA

”Se till att ha ordning och reda på alla namn och behörigheter i era passersystem. Det underlättar när man kör igång ett sånt här projekt.”

Thomas Harry

Är du intresserad av Alliera

Kul! Boka ett digitalt möte via knappen nedan.

Är du intresserad av Smart passage

Kul! Boka ett digitalt möte via knappen nedan.

Är du intresserad av Opna

Kul! Boka ett digitalt möte via knappen nedan.