4 viktiga faktorer vid inköp av passersystem

Nyhetsbild
För mer information
+46 70 283 77 65
patrik.simson@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Download PDF
Text Link
Text Link
Text Link

Amido erbjuder lösningar för administration och hantering av behörigheter till passersystem, lås och andra elektroniska enheter till fastighetsägare, bostadsbolag, offentlig verksamhet och företag i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 40MSEK, har 39 medarbetare och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Vi vet att det är en djungel där ute för er i bostadsrättsföreningar. Det finns flera faktorer som är bra att tänka på innan man startar igång projektet med att byta passersystem.För att underlätta har vi tagit fram några tips som är bra att tänka på innan man börjar ta in offerter.

Enkelhet

Det ska vara enkelt och smidigt att lägga till nya behörigheter och taggar för nya samt befintliga lägenhetsinnehavare.

Något som troligen har hänt alla någon gång är att man har tappat bort sin nyckel till hemmet. Och då behöver ni en lösning där ni enkelt kan spärra nyckeln.

Vår rekommendation är att man använder sig av en plattform (webbgränssnitt) som man även kan komma åt när man inte är på plats i fastigheten. Det ska vara enkelt att göra ändringar oberoende vart man är.

Något som man kan missa i val av passersystem är att se över hur systemet fungerar. Det ska vara så enkelt att ni inte behöver ha en stor manual för nya i styrelsen eller ansvariga.

Smart passage BRF

Säkerställ att de passagesystem ni undersöker är kompatibelt till Smart passage, för nu kan din bostadsrättsförening ansluta sig till Smart passage. Det är ett system som gör att SOS Alarm kan släppa in ambulans och räddningstjänst, när larmet går. Något som gör insatsen effektivare, underlättar nyckelhanteringen och ökar tryggheten i fastigheten. Och kan hjälpa dem att rädda liv.

Läs mer här: Smart passage

Säkerhet

Lösningen ska självklart vara säker!

Plattformen/ appen/ webbgränssnittet ska vara säkert att ingen obehörig kan få tillgång till uppgifter.

Något att även ha i åtanke är GDPR. Som bostadsrättsförening har ni ett ansvar gällande GDPR och dessa föreskrifter.

De boende ska även kunna känna sig trygga med sina personuppgifter, och ska när som helst kunna få ett underlag hur ni har hanterar dom.

Funktioner

Varje BRF har olika behov beroende på antal hyresgäster och om det finns elektronisk tvättbokning med mera. Nu installeras även paketboxar in i fastigheter och de vill man kunna sköta i det nya systemet. Och vi har ju redan nämnt Smart passage.

Tips är att göra en lista över de funktioner ni tycker är viktigast. Några kan exempel vara supporthjälp och enkel plattform. Kommer ni att förvärva eller sälja fastigheter? Då är skalbarhet en viktig funktion, då detta kommer påverka val av leverantör till passersystemet.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Stena Fastigheter ansluter sina entreprenörer till Opna för ökad automatisering, säkerhet och kontroll

Stena Fastigheter har tagit ett betydande steg mot ökad säkerhet och smidigare hantering av access genom att ansluta sina ramavtalsentreprenörer till plattformen Opna. Genom Opna administrerar varje entreprenör sina anställdas tillgång till fastigheterna med fastighetsbolagets godkännande, vilket minskar risken för obehörig tillgång och förbättrar den övergripande säkerheten. Detta initiativ visar Stena Fastigheters engagemang för att erbjuda en säker miljö för sina hyresgäster.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Rapport
Pressmeddelande
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Se alla nyheter