Alliera effektiviserade verksamheten för VGR

Nyhetsbild
För mer information
+46 70 283 77 65
patrik.simson@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Download PDF
Text Link
Text Link
Text Link

Amido erbjuder lösningar för administration och hantering av behörigheter till passersystem, lås och andra elektroniska enheter till fastighetsägare, bostadsbolag, offentlig verksamhet och företag i Sverige och Norden. Bolaget grundades 2008, omsätter cirka 40MSEK, har 39 medarbetare och huvudkontor i Göteborg. Amido AB är marknadsnoterat på Spotlight Stock Market (Ticker: AMIDO). www.amido.se

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

På Västra Götalandsregionen ville man hitta en lösning som automatiserar avslut av passagebehörigheter när en persons anställning eller uppdrag upphör hos dem. Valet föll på Alliera, ett överordnat system för passage från Amido.

Ett annat problem regionen upplevde var att administrationen blev svårhanterbar för de olika verksamheterna inom regionen eftersom att de använde sig av olika passersystem. Något som medförde en risk att man missade en behörighetsregistrering i något av systemen.

Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen.
Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregion

– Vi kom fram till att vi ville ha ett överordnat system eftersom det är enkelt att koppla till andra system och inte enbart passersystem, som till exempel personalhanteringssystem, säger Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregionen.

När man bestämt sig för Alliera gjordes det en upphandling i vilken det specificerades vilka system som skulle anslutas.

– Därefter planerade vi i vilken ordning vi skulle ansluta respektive passersystem till Alliera. Det första systemet som vi kopplade mot var vårt personalhanteringssystem, Katalog i Väst.

Under projekttiden anslöt vi sedan ett antal passersystem – vi tog ett system i taget och respektive behörighetskontor samarbetade samtidigt med Amido för att kopplingen skulle få full funktion. Projektet pågick i drygt ett år, säger Karola Vilsson.

Eftersom att Alliera är kopplad till Katalog i Väst är det lätt att se om anställningen hos Västra Götalandsregionen är aktiv eller inte. Upphör anställningen spärras behörigheten.

– Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen, säger Karola Vilsson.
Hon betonar att Alliera har effektiviserat regionens arbete.

– Vår förvaltningsgrupp har sett en stor fördel av behörighetshanteringen som nu kan skötas centralt. Dessutom har ett samarbete inom hela regionen blivit möjligt.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Stena Fastigheter ansluter sina entreprenörer till Opna för ökad automatisering, säkerhet och kontroll

Stena Fastigheter har tagit ett betydande steg mot ökad säkerhet och smidigare hantering av access genom att ansluta sina ramavtalsentreprenörer till plattformen Opna. Genom Opna administrerar varje entreprenör sina anställdas tillgång till fastigheterna med fastighetsbolagets godkännande, vilket minskar risken för obehörig tillgång och förbättrar den övergripande säkerheten. Detta initiativ visar Stena Fastigheters engagemang för att erbjuda en säker miljö för sina hyresgäster.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Rapport
Pressmeddelande
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport
Rapport

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Se alla nyheter