4 viktiga faktorer vid inköp av passersystem

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Vi vet att det är en djungel där ute för er i bostadsrättsföreningar. Det finns flera faktorer som är bra att tänka på innan man startar igång projektet med att byta passersystem.

För att underlätta har vi tagit fram några tips som är bra att tänka på innan man börjar ta in offerter.

Enkelhet

Det ska vara enkelt och smidigt att lägga till nya behörigheter och taggar för nya samt befintliga lägenhetsinnehavare.

Något som troligen har hänt alla någon gång är att man har tappat bort sin nyckel till hemmet. Och då behöver ni en lösning där ni enkelt kan spärra nyckeln.

Vår rekommendation är att man använder sig av en plattform (webbgränssnitt) som man även kan komma åt när man inte är på plats i fastigheten. Det ska vara enkelt att göra ändringar oberoende vart man är.

Något som man kan missa i val av passersystem är att se över hur systemet fungerar. Det ska vara så enkelt att ni inte behöver ha en stor manual för nya i styrelsen eller ansvariga.

Smart passage BRF

Säkerställ att de passagesystem ni undersöker är kompatibelt till Smart passage, för nu kan din bostadsrättsförening ansluta sig till Smart passage. Det är ett system som gör att SOS Alarm kan släppa in ambulans och räddningstjänst, när larmet går. Något som gör insatsen effektivare, underlättar nyckelhanteringen och ökar tryggheten i fastigheten. Och kan hjälpa dem att rädda liv.

Läs mer här: Smart passage

Säkerhet

Lösningen ska självklart vara säker!

Plattformen/ appen/ webbgränssnittet ska vara säkert att ingen obehörig kan få tillgång till uppgifter.

Något att även ha i åtanke är GDPR. Som bostadsrättsförening har ni ett ansvar gällande GDPR och dessa föreskrifter.

De boende ska även kunna känna sig trygga med sina personuppgifter, och ska när som helst kunna få ett underlag hur ni har hanterar dom.

Funktioner

Varje BRF har olika behov beroende på antal hyresgäster och om det finns elektronisk tvättbokning med mera. Nu installeras även paketboxar in i fastigheter och de vill man kunna sköta i det nya systemet. Och vi har ju redan nämnt Smart passage.

Tips är att göra en lista över de funktioner ni tycker är viktigast. Några kan exempel vara supporthjälp och enkel plattform. Kommer ni att förvärva eller sälja fastigheter? Då är skalbarhet en viktig funktion, då detta kommer påverka val av leverantör till passersystemet.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter