4 viktiga faktorer vid inköp av passersystem

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Vi vet att det är en djungel där ute för er i bostadsrättsföreningar. Det finns flera faktorer som är bra att tänka på innan man startar igång projektet med att byta passersystem.

För att underlätta har vi tagit fram några tips som är bra att tänka på innan man börjar ta in offerter.

Enkelhet

Det ska vara enkelt och smidigt att lägga till nya behörigheter och taggar för nya samt befintliga lägenhetsinnehavare.

Något som troligen har hänt alla någon gång är att man har tappat bort sin nyckel till hemmet. Och då behöver ni en lösning där ni enkelt kan spärra nyckeln.

Vår rekommendation är att man använder sig av en plattform (webbgränssnitt) som man även kan komma åt när man inte är på plats i fastigheten. Det ska vara enkelt att göra ändringar oberoende vart man är.

Något som man kan missa i val av passersystem är att se över hur systemet fungerar. Det ska vara så enkelt att ni inte behöver ha en stor manual för nya i styrelsen eller ansvariga.

Smart passage BRF

Säkerställ att de passagesystem ni undersöker är kompatibelt till Smart passage, för nu kan din bostadsrättsförening ansluta sig till Smart passage. Det är ett system som gör att SOS Alarm kan släppa in ambulans och räddningstjänst, när larmet går. Något som gör insatsen effektivare, underlättar nyckelhanteringen och ökar tryggheten i fastigheten. Och kan hjälpa dem att rädda liv.

Läs mer här: Smart passage

Säkerhet

Lösningen ska självklart vara säker!

Plattformen/ appen/ webbgränssnittet ska vara säkert att ingen obehörig kan få tillgång till uppgifter.

Något att även ha i åtanke är GDPR. Som bostadsrättsförening har ni ett ansvar gällande GDPR och dessa föreskrifter.

De boende ska även kunna känna sig trygga med sina personuppgifter, och ska när som helst kunna få ett underlag hur ni har hanterar dom.

Funktioner

Varje BRF har olika behov beroende på antal hyresgäster och om det finns elektronisk tvättbokning med mera. Nu installeras även paketboxar in i fastigheter och de vill man kunna sköta i det nya systemet. Och vi har ju redan nämnt Smart passage.

Tips är att göra en lista över de funktioner ni tycker är viktigast. Några kan exempel vara supporthjälp och enkel plattform. Kommer ni att förvärva eller sälja fastigheter? Då är skalbarhet en viktig funktion, då detta kommer påverka val av leverantör till passersystemet.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido tecknar avtal med Degerforsbyggen

Amido AB (publ) (”Bolaget”) har tecknat avtal med Degerforsbyggen AB avseende Alliera, en plattform för passersystem och accesshantering. Avtalet löper över 3 år och är värt ca 500 KSEK.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amidos nye vd Patrik Simson: ”Stora möjligheter till fortsatt tillväxt”

När Amidos nye vd Patrik Simson först kom i kontakt med bolaget var det den marknadsledande positionen i kombination med en internationell potential som lockade honom att ta uppdraget som ny vd.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido flyttar huvudkontoret för att kunna växa vidare

Amido AB flyttade under oktober månad sin verksamhet och huvudkontor till större lokaler på Fabriksgatan 7 i Gårda, Göteborg. Flytten är en del av bolagets expansionsplan.
Läs mer
Se alla nyheter