7 saker du ska tänka på när du ska byta till digitala lås

Nyhetsbild
För mer information
Johanna Maijgren
,
Digital marknadsförare
på Amido
0735350044
johanna.maijgren@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Vi har i ett annat inlägg tagit upp vad man bör tänka på vid byte av passagesystem. Här tänkte vi ge dig lite mer kött på benen och gå igenom sju (7) saker som är viktiga att tänka på vid val av digitalt lås. På marknaden finns en uppsjö av digitala lås och fler tillkommer. Coronapandemin är en drivfaktor, en annan är givetvis nya funktioner – innovativa och disruptiva lösningar kommer framöver att se dagens ljus.

Digitala lås ger dig som användare såväl ökad bekvämlighet som ökad trygghet. Dessutom kan fastighetsägare nå ökad effektivisering genom tids- och kostnadsbesparingar tack vare att nyckelhanteringen kan automatiseras, med ökad funktionalitet. Det blir allt vanligare att en fastighetsägare har flera fabrikat, det kan handla om funktionalitet, kostnader och en del är transaktionsintensiva. Denna allt vanligare situation ökar kraftigt behovet av ett överordnat system som enar och förenklar administration.

  • Välj digitala lås eller låssystem efter funktion; ska låset placeras på entrédörr – lägenhetsdörr – tvättrum – teknikrum? Gör en ordentlig kravlista och be om offerter.
  • Offlineläsare är ofta drivna av ett batteri. Det innebär att det är viktigt att ställa krav på batteritid, samt dessutom besluta vem ska ansvarar för batteribytet?
  • Låssystem och dess uppkoppling måste ske på ett säkert och krypterat sätt. Detta för att öka säkerheten.
  • Prata med ert försäkringsbolag för att ta reda på vilka krav som ställs för digitala lås i fastigheten. Detta för att säkerställa att försäkringen gäller på samma sätt som för traditionella lås. Motsvarande gäller för lås på lägenheter.
  • Passagesystem, eller informationen i dessa lyder under GDPR regelverket. Säkerställ att det är enkelt att ta såväl ta fram erforderliga uppgifter om så krävs samt att radera dessa eller använd överordnade systemet Alliera där denna lösning är implementerad.
  • Kravställ på systemanvändare och distributörer om hur data om boende och deras användning av låssystemet lagras – hur länge och hur används det?
  • Digitala låssystemet bör innehålla en “fysisk enhet” som agerar nyckel, till exempel en mobil, kort eller tagg som är registrerad till en hyresgäst samt dess behörigheter. Alternativt kod. Om den fysiska enheten tappas bort skall det vara enkelt att ta bort behörighet och spärra den digitala nyckeln.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Se alla nyheter