Alliera effektiviserade verksamheten för VGR

Nyhetsbild
För mer information
Linda Kante - Aktuell Säkerhet
,
Journalist
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

På Västra Götalandsregionen ville man hitta en lösning som automatiserar avslut av passagebehörigheter när en persons anställning eller uppdrag upphör hos dem. Valet föll på Alliera, ett överordnat system för passage från Amido.

Ett annat problem regionen upplevde var att administrationen blev svårhanterbar för de olika verksamheterna inom regionen eftersom att de använde sig av olika passersystem. Något som medförde en risk att man missade en behörighetsregistrering i något av systemen.

Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen.
Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregion

– Vi kom fram till att vi ville ha ett överordnat system eftersom det är enkelt att koppla till andra system och inte enbart passersystem, som till exempel personalhanteringssystem, säger Karola Vilsson, OSSV, IT-strateg på Västra Götalandsregionen.

När man bestämt sig för Alliera gjordes det en upphandling i vilken det specificerades vilka system som skulle anslutas.

– Därefter planerade vi i vilken ordning vi skulle ansluta respektive passersystem till Alliera. Det första systemet som vi kopplade mot var vårt personalhanteringssystem, Katalog i Väst.

Under projekttiden anslöt vi sedan ett antal passersystem – vi tog ett system i taget och respektive behörighetskontor samarbetade samtidigt med Amido för att kopplingen skulle få full funktion. Projektet pågick i drygt ett år, säger Karola Vilsson.

Eftersom att Alliera är kopplad till Katalog i Väst är det lätt att se om anställningen hos Västra Götalandsregionen är aktiv eller inte. Upphör anställningen spärras behörigheten.

– Det är en stor fördel för regionen, då vi har fått betydligt säkrare hantering på avslut av passerbehörigheter för personal och entreprenörer inom regionen, säger Karola Vilsson.
Hon betonar att Alliera har effektiviserat regionens arbete.

– Vår förvaltningsgrupp har sett en stor fördel av behörighetshanteringen som nu kan skötas centralt. Dessutom har ett samarbete inom hela regionen blivit möjligt.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter