Amido och SOS Alarm utökar samarbetet

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Sedan tidigare har Amido och SOS Alarm ett samarbetsavtal där Amido utvecklat den plattformen för tjänsten Smart passage Brand från SOS Alarm vilket säljs av SOS Alarm till fastighetsägare som har automatbrandlarm. Fastighetsägaren behöver då inte längre skicka huvudnycklar till räddningstjänsten för att de ska komma in vid larm.

Marknadsinformation: Avtalet bedöms strategiskt och ekonomisk viktigt för Amido eftersom det är grunden  till vad som förväntas bli bolagets största affärsområde inom två år. Avtalet innebär inte några garanterade försäljningsvolymer. Avtalet gäller tillsvidare.

Avtalet som Amido och SOS Alarm nu har tecknat innebär att alla fastighetsägare som inte har automatbrandlarm, exempelvis de flesta bostadsuthyrare, nu kan anslutas till Smart passage. Tjänsten har även utökats till att inkludera access för amubulanspersonal när de rycker ut på larm.

Smart passage för inringda 112 larm har sedan tidigare levererats till ett par utvalda kunder och i en omfattande pilot i Växjö. Efter ett halvår av tester och utvärderingar så släpps nu tjänsten genom Amido för alla att få ansluta.

– Idag används tjänsten i stora fastighetsbestånd i både Växjö och Västerås med tusentals uppkopplade dörrar, så den är beprövad i skala, säger Johnny Berlic, vd på Amido AB och fortsätter:

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har räknat ut att det kostar trettiofemtusen kronor per minut som en brandutryckning försenas när det brinner.

Det är stora egendomsvärden som kan räddas samtidigt som vardagen blir smidigare för räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kan alltid komma in om de verkligen behöver, det tar extra tid men de bryter upp dörren, till fastighetsägarens förtret, men in kommer de.

Men ambulanspersonalen har inte samma möjligheter och kan bli ståendes utanför och försöker då med hjälp av SOS Alarm att få tag på någon som kan släppa in dem. Ibland så behöver de tillslut be räddningstjänsten komma och bryta upp dörren.

Allt detta tar tid. Svårt som det är att värdera liv så kom MSB fram till att det kostar samhället upp till sextiofemtusen kronor per fem minuter som den nödställde är utan hjälp.

– Att nu kunna erbjuda en tjänst till alla, som kan rädda liv, gör mig ödmjuk och tacksam för allt det arbete som så många på Amido och våra partners med SOS Alarm investerat de senaste åren, avslutar Johnny Berlic.

MSB rapporten: https://rib.msb.se/Filer/pdf/19958.pdf
Siffrorna är uppräknade till dagens penningsvärde.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Se alla nyheter