Amido och SOS Alarm utökar samarbetet

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Sedan tidigare har Amido och SOS Alarm ett samarbetsavtal där Amido utvecklat den plattformen för tjänsten Smart passage Brand från SOS Alarm vilket säljs av SOS Alarm till fastighetsägare som har automatbrandlarm. Fastighetsägaren behöver då inte längre skicka huvudnycklar till räddningstjänsten för att de ska komma in vid larm.

Marknadsinformation: Avtalet bedöms strategiskt och ekonomisk viktigt för Amido eftersom det är grunden  till vad som förväntas bli bolagets största affärsområde inom två år. Avtalet innebär inte några garanterade försäljningsvolymer. Avtalet gäller tillsvidare.

Avtalet som Amido och SOS Alarm nu har tecknat innebär att alla fastighetsägare som inte har automatbrandlarm, exempelvis de flesta bostadsuthyrare, nu kan anslutas till Smart passage. Tjänsten har även utökats till att inkludera access för amubulanspersonal när de rycker ut på larm.

Smart passage för inringda 112 larm har sedan tidigare levererats till ett par utvalda kunder och i en omfattande pilot i Växjö. Efter ett halvår av tester och utvärderingar så släpps nu tjänsten genom Amido för alla att få ansluta.

– Idag används tjänsten i stora fastighetsbestånd i både Växjö och Västerås med tusentals uppkopplade dörrar, så den är beprövad i skala, säger Johnny Berlic, vd på Amido AB och fortsätter:

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har räknat ut att det kostar trettiofemtusen kronor per minut som en brandutryckning försenas när det brinner.

Det är stora egendomsvärden som kan räddas samtidigt som vardagen blir smidigare för räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kan alltid komma in om de verkligen behöver, det tar extra tid men de bryter upp dörren, till fastighetsägarens förtret, men in kommer de.

Men ambulanspersonalen har inte samma möjligheter och kan bli ståendes utanför och försöker då med hjälp av SOS Alarm att få tag på någon som kan släppa in dem. Ibland så behöver de tillslut be räddningstjänsten komma och bryta upp dörren.

Allt detta tar tid. Svårt som det är att värdera liv så kom MSB fram till att det kostar samhället upp till sextiofemtusen kronor per fem minuter som den nödställde är utan hjälp.

– Att nu kunna erbjuda en tjänst till alla, som kan rädda liv, gör mig ödmjuk och tacksam för allt det arbete som så många på Amido och våra partners med SOS Alarm investerat de senaste åren, avslutar Johnny Berlic.

MSB rapporten: https://rib.msb.se/Filer/pdf/19958.pdf
Siffrorna är uppräknade till dagens penningsvärde.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Nyheter

Seminarium 14/3 - Hur kan uppkopplade fastigheter bidra till ökad trygghet och säkerhet i våra bostadsområden?

Vad kan en progressiv fastighetsägare göra, om vetenskapen och de boende får välja? Den 14 mars bjuder Amido in till ett förmiddagsseminarium och efterföljande rundabordssamtal, för dig som arbetar inom fastighetsbranschen. Talare är professor Peter Esaiasson, ledningskonsult Johan Braw samt en (hemlig) representant från Polisen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido i nytt avtal med Lundbergs Fastigheter om Smart Passage

Amido har ingått avtal med Lundbergs Fastigheter gällande Smart Passage, det digitala system som automatiskt ger ambulans och Räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid utryckning.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido inleder samarbete med PostNord om accesshantering till fastigheter

Amido och PostNord inleder ett samarbete där Amido ska underlätta för PostNord att få access till olika fastigheter för post- och varubrevshantering.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Se alla nyheter