Amido tillsätter Patrik Simson som ny vd

Nyhetsbild
För mer information
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido AB (publ) meddelar att bolagets styrelse har beslutat att utse civilekonomen Patrik Simson till ny verkställande direktör. Patrik Simson tillträder tjänsten 9 oktober 2023 och ersätter då styrelseledamot Einar Lindqvist som tjänstgör som tf. vd sedan april 2023.

– Det känns mycket bra med Patrik Simson som ny vd på Amido. Med Patrik som ledare kommer vi kunna ta Amido till nästa nivå, säger Urban Doverholt, ordförande Amido.

Patrik Simson kommer senast från Klimator AB (Nasdaq First North Growth Market), ett mjukvaruföretag specialiserat inom tillämpad vägklimatologi, där han varit vd sedan 2021.

– Patrik har mångårig erfarenhet inom IT- och mjukvaruförsäljning. Han har god förståelse för teknik, är målfokuserad och har haft försäljning och ledarskap som huvudsakliga fokus genom hela sin karriär. Jag är säker på att hans energi och förmåga att bygga starka relationer till både medarbetare och kunder kommer vara värdefullt för Amidos fortsatta tillväxtresa.

Patrik Simson är utbildad civilekonom, MSc Business and Economics, från Göteborgs universitet (1994), han har även studerat marknadsföring i Österrike samt internationella relationer i Boston, USA.

– Styrelsen vill framföra ett stort tack till Einar Lindqvist som under interimsperioden agerar handfast och konstruktivt med att strukturera organisationen inför en kommande vd-tillsättning, vilket också ökat tempot på bolagets marknadsaktiviteter och utvecklingsarbete, säger Urban Doverholt, ordförande Amido.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Urban Doverholt, styrelseordförande, urban.doverholt@outlook.com, 070-57777 31
www.amido.se                          

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido tecknar avtal med Degerforsbyggen

Amido AB (publ) (”Bolaget”) har tecknat avtal med Degerforsbyggen AB avseende Alliera, en plattform för passersystem och accesshantering. Avtalet löper över 3 år och är värt ca 500 KSEK.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amidos nye vd Patrik Simson: ”Stora möjligheter till fortsatt tillväxt”

När Amidos nye vd Patrik Simson först kom i kontakt med bolaget var det den marknadsledande positionen i kombination med en internationell potential som lockade honom att ta uppdraget som ny vd.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido flyttar huvudkontoret för att kunna växa vidare

Amido AB flyttade under oktober månad sin verksamhet och huvudkontor till större lokaler på Fabriksgatan 7 i Gårda, Göteborg. Flytten är en del av bolagets expansionsplan.
Läs mer
Se alla nyheter