Vad är API:er och vad har jag för nytta av dem?

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Ett API är ett gränssnitt som möjliggör att olika system kan prata med varandra. Ingen passersystemsleverantör har idag API:er för alla de funktioner vi vill erbjuda våra kunder. Vi har därför plockat fram en samling sådana som går att använda till många system samtidigt och för funktioner som spänner över flera fabrikat.

Exempel på API:er och öppna funktioner som ingår utan kostnad när man investerar i Alliera är...

Funktion för att ha koll på att internetförbindelsen till alla fastigheters nätverkskoppling fungerar och att ingående systemprodukter fungerar som de skall. Denna visar också om något gjort helt galet i ett system som har begränsningar – vissa system har bara ett visst antal tecken i porttelefonidisplayen, andra har begränsningar kring hur många behörigheter en person eller ett kort kan ha.

Tvättstuge-API. Detta gör att du kan bygga egen app, webbisda eller bokningsfunktion för tvättstugor och andra bokningsbara utrymmen. API:et fungerar på precis samma sätt för anslutna fabrikat. Listan på fabrikat utökas årligen.

Fjärröppna dörren-API. Detta gör att du kan bygga in funktionen att fjärröppna dörrar i din egen app eller bygga fiffiga funktioner för villkor när en dörr skall öppnas.

Ändra porttelefonuppgifter-API (nu börjar det bli väldigt långa ord, eller hur?). Självklart skall du i dina mina sidor kunna ha eget utseende även på detta.

Spärra och beställa ny tagg (tagg som tjänst).

Egentligen är hela Alliera ett enda API. Många tror att det är ett webbgränssnitt, men hela detta pratar mot ett enda stort API där precis alla funktioner vi kan göra i vårt gränssnitt kan utföras automatiskt eller manuellt från dina egna applikationer.

Detta API som hos oss heter APS är stort, komplext och mindre väldokumenterat än övriga ovan. Om du skall bygga avancerade funktioner kan det hända att detta är rätt för dig.

Något som man kan missa i val av passersystem är att se över hur systemet fungerar. Det ska vara så enkelt att du inte behöver ha en stor manual för nyanställda.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter