Är ett chip i handen bättre än en påse chips i knät?

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Falkenbergs kommun har verkligen kommit långt i sin digitaliseringsresa. De var bland annat nominerade till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2017. En handfull av de anställda har chippat sig i handen. Användningsområdet verkar främst ha varit för inpasseringar, där chipet ersatt taggarna som de använt. Fler användningsområden är till exempel skrivare och varuautomater. Men än så länge verkar det stora användningsområdet vara inpasseringar.

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås”
Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås” säger Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia. Han fortsätter med hur tekniken används redan idag när det gäller leveranser, främst matkassar. Han fortsätter: “Den här omställningen på marknaden handlar inte om att vanliga lås inte fungerar – snarare handlar det om vad digitaliseringen kan möjliggöra på området.”

Falkenbergs kommun är ett bra exempel på en organisation som ser möjligheter i digitaliseringen.

Och det var just här tanken formades för det här inlägget. Vad kan digitaliseringen möjliggöra i vår bransch? Vilka tankar och idéer finns där ute?

Jag tycker att vi på Amido drar ett strå till stacken. Vi erbjuder inte att sätta in chip i våra kunders händer (…än) utan vi hjälper organisationer att se möjligheter, ger människor idéer hur vi kan hjälpa till i deras vardag. Allt handlar inte om effektivisering men oftast när man ger sig ut på sin digitaliseringsresa kommer det vara en av effekterna.

Vad ser ni som läser detta för möjligheter och och vad har ni för erfarenheter när det gäller er egna digitalisering?

Källor:

Källa 1
Källa 2

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido utser Benjamin Kype till Chief Commercial Officer

Amido meddelar idag att Benjamin Kype har utsetts till Chief Commercial Officer och blir medlem i bolagets ledningsgrupp. Benjamin efterträder därmed Anton Thynell som under de senaste åren innehaft olika uppdrag och ansvarsområden i ledningsgruppen.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Se alla nyheter