Är ett chip i handen bättre än en påse chips i knät?

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Falkenbergs kommun har verkligen kommit långt i sin digitaliseringsresa. De var bland annat nominerade till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2017. En handfull av de anställda har chippat sig i handen. Användningsområdet verkar främst ha varit för inpasseringar, där chipet ersatt taggarna som de använt. Fler användningsområden är till exempel skrivare och varuautomater. Men än så länge verkar det stora användningsområdet vara inpasseringar.

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås”
Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås” säger Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia. Han fortsätter med hur tekniken används redan idag när det gäller leveranser, främst matkassar. Han fortsätter: “Den här omställningen på marknaden handlar inte om att vanliga lås inte fungerar – snarare handlar det om vad digitaliseringen kan möjliggöra på området.”

Falkenbergs kommun är ett bra exempel på en organisation som ser möjligheter i digitaliseringen.

Och det var just här tanken formades för det här inlägget. Vad kan digitaliseringen möjliggöra i vår bransch? Vilka tankar och idéer finns där ute?

Jag tycker att vi på Amido drar ett strå till stacken. Vi erbjuder inte att sätta in chip i våra kunders händer (…än) utan vi hjälper organisationer att se möjligheter, ger människor idéer hur vi kan hjälpa till i deras vardag. Allt handlar inte om effektivisering men oftast när man ger sig ut på sin digitaliseringsresa kommer det vara en av effekterna.

Vad ser ni som läser detta för möjligheter och och vad har ni för erfarenheter när det gäller er egna digitalisering?

Källor:

Källa 1
Källa 2

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter