Är ett chip i handen bättre än en påse chips i knät?

Nyhetsbild
För mer information
Gästskribent
,
på Amido
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Falkenbergs kommun har verkligen kommit långt i sin digitaliseringsresa. De var bland annat nominerade till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2017. En handfull av de anställda har chippat sig i handen. Användningsområdet verkar främst ha varit för inpasseringar, där chipet ersatt taggarna som de använt. Fler användningsområden är till exempel skrivare och varuautomater. Men än så länge verkar det stora användningsområdet vara inpasseringar.

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås”
Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia

“Inom 10 år kommer de allra flesta ha digitala lås” säger Peter Raftell, Business Development Manager, Assa Abloy Opening Solutions Scandinavia. Han fortsätter med hur tekniken används redan idag när det gäller leveranser, främst matkassar. Han fortsätter: “Den här omställningen på marknaden handlar inte om att vanliga lås inte fungerar – snarare handlar det om vad digitaliseringen kan möjliggöra på området.”

Falkenbergs kommun är ett bra exempel på en organisation som ser möjligheter i digitaliseringen.

Och det var just här tanken formades för det här inlägget. Vad kan digitaliseringen möjliggöra i vår bransch? Vilka tankar och idéer finns där ute?

Jag tycker att vi på Amido drar ett strå till stacken. Vi erbjuder inte att sätta in chip i våra kunders händer (…än) utan vi hjälper organisationer att se möjligheter, ger människor idéer hur vi kan hjälpa till i deras vardag. Allt handlar inte om effektivisering men oftast när man ger sig ut på sin digitaliseringsresa kommer det vara en av effekterna.

Vad ser ni som läser detta för möjligheter och och vad har ni för erfarenheter när det gäller er egna digitalisering?

Källor:

Källa 1
Källa 2

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter