Det här är Proptech - Vi är Proptech

Nyhetsbild
För mer information
Johanna Maijgren
,
Digital marknadsförare
på Amido
0735350044
johanna.maijgren@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Hört talas om Proptech, men vad betyder det egentligen? Nya trendiga ord dyker upp titt som tätt inom teknikvärlden och det kan vara svårt att hålla koll på alla. Det här ordet är dock ett som kommer stanna kvar ett bra tag i samhället.

I min artikel kommer jag att gå igenom betydelsen av detta trendiga ord och hur påverkar dess teknik och innovationer oss. I denna artikel kommer jag att gå igenom betydelsen av detta trendiga ord och hur proptech kan påverkar oss. Ordet är förresten en förkortning av property technology.

Proptech är en digitalisering av fastigheter som är uppdelade i flera områden. Men många menar också att det är en kollektiv term för startups som tillser innovativa teknologiska tjänster och produkter för fastighetsmarknaden.

Vilka förändringar vi kan se med Proptech?

Vem håller inte med att det är bekvämare att boka en tvättid via mobilen istället för att gå till tvättstugan för att se vilka tider som är lediga? För boende i en lägenhet behöver man snart inte längre en fysisk nyckel utan kan komma in i bostaden via digital nyckel som tagg eller mobil. Och snart behöver man inte ens det…chipp.

Förbättringsområden sker för plattformar och webbgränssnitt. Utveckling av hårdvara för sensorer, för att exempelvis hålla koll på byggnadsunderhåll och energihushållning. Men även mer kostnadseffektiva samt miljövänliga val inom material på byggnaden. Så man kan säga att proptech berör allt, från ax till limpa, när det gäller fastigheter.

What's in it for me? Vad får jag ut av teknologin som boende

Av alla fördelar som kan komma med den nya utvecklingen står Smart home teknologi högt upp på listan.

Jag säger halleluja när varje hem är utrustat med applikationer som kan styra:

  • Värmesystem
  • Ljuskontroll
  • Tvättbokning
  • Liknande produkter som Google home inkopplat i lägenheten
  • Säkerhetssystem med access control
  • Leveranser in till bostaden som paket och mat

Vi går sakta men säkert fram mot dessa tider men än är vi inte där. Men det är en fråga jag ställer mig själv, hur mycket av mitt privatliv vill och vågar jag lämna ut? Hur ser du på det? Maila oss vad du tror på hej@amido.se.

Hur ser det ut för oss i Sverige

Vi är stolta medlemmar i communityn Proptech Sweden som är en medlemsorganisation som bildats för att driva den digitala transformationen av fastighetsbranschen genom att främja engagemang mellan PropTech och fastighetsföretag och skapa en miljö som främjar PropTech innovation.

Finns det några utmaningar inom digitalisering av fastigheter?

En utmaning jag ser är att Proptech bolagen och fastighetsbolagen kanske inte har samma tankar eller idéer om vad som ska förbättras. Det är viktigt att fastighetsbolagen har en strategi vad de vill åstadkomma med sin digitalisering. Tillsammans behöver vi samarbeta och komma fram till den bästa lösningen ihop.

Det är jätteroligt att digitalisering inom fastigheter är på gång, och att det är både Proptech bolag som Amido och fastighetsbolag som är ivriga att föra digitaliseringen framåt.

Jag ser med spänning fram emot vart vi är på väg och enligt mig är det i rätt riktning. Om du har något att tillägga eller idéer du vill dela med dig tveka inte och kontakta oss.

/ Johanna Maijgren

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido tecknar avtal med Degerforsbyggen

Amido AB (publ) (”Bolaget”) har tecknat avtal med Degerforsbyggen AB avseende Alliera, en plattform för passersystem och accesshantering. Avtalet löper över 3 år och är värt ca 500 KSEK.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amidos nye vd Patrik Simson: ”Stora möjligheter till fortsatt tillväxt”

När Amidos nye vd Patrik Simson först kom i kontakt med bolaget var det den marknadsledande positionen i kombination med en internationell potential som lockade honom att ta uppdraget som ny vd.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido flyttar huvudkontoret för att kunna växa vidare

Amido AB flyttade under oktober månad sin verksamhet och huvudkontor till större lokaler på Fabriksgatan 7 i Gårda, Göteborg. Flytten är en del av bolagets expansionsplan.
Läs mer
Se alla nyheter