Kalmarhem tecknar avtal med Amido

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Kalmarhem
Kalmarhem

Om Kalmarhem

Tillsammans är ett viktigt ord för oss på Kalmarhem. Tillsammans drivs vi av vår vision om att vår verksamhet och våra kunders livsmiljö ska vara hållbar, byggas med nytänkande och ge stolthet. Tillsammans skapar vi hem för alla!

Vi är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Kalmar kommun. Sedan 1950 har Kalmarhem förvaltat, utvecklat och förmedlat hem och lokaler till invånare i Kalmar och de som vill bygga sin livsmiljö här. Med drygt 5 300 bostäder i 21 olika områden är vi den största hyresvärden i Kalmar. Vi erbjuder vanliga bostäder likväl som student-, ungdoms- och trygghetsbostäder. Utöver det har vi ett speciellt ansvar att erbjuda bostäder till grupper med särskilda behov vilket görs i ett nära samarbete med Kalmar kommuns förvaltningar.

Kalmarhem ska erbjuda invånare i Kalmar likvärdiga möjligheter att, oavsett inkomst, bostadsort och social situation, leva i bostäder med god standard till rimliga kostnader samtidigt som vi ska utgöra en så liten belastning på miljön som möjligt. För att lyckas med det har vi ett högt fokus på utvecklingen av fastighetsbeståndet.

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Kalmarhem är den största hyresvärden i Kalmar kommun och de har tecknat avtal med Amido för leverans av Alliera.

Marknadsinformation: Det fyraåriga avtalsvärdet uppgår till 0,6 MSEK.

Kalmarhem utmärker sig i nytänkande och hållbarhetsstrategi vilket har lett till att de är en av landets mest digitaliserade hyresvärdar när det kommer till digitala accesser i fastigheterna. I tätorter börjar passersystem på skalskydd och tvättstugor bli standard men här går Kalmarhem i bräschen och digitaliserar även lägenhetsdörrar samt övriga utrymmen.

Med Alliera får de tillgång till ytterligare automatiseringar och får en smidigare hantering av sina iLOQ-lås på lägenhetsdörrarna i kombinationen med passersystemet Aptus på entréer och tvättstugor.

En bättre automatiserad hantering av accesser minskar administrationstiden och ökar säkerheten för de boende.

Varför föll valet på Amido?

– Sedan en tid tillbaka har vi sett ett ökat behov av att förenkla administrationen av våra nycklar i alla dess former och när vi nu spänner bågen ytterligare och även digitaliserar låssystemen för lägenheter och gemensamma utrymmen så ställs enkelhet och framförallt säkerhet på sin spets, säger Fredrik Malmström, Digitaliseringsansvarig på Kalmarhem.

– Vi ser ett stort värde i smidigheten och kontrollen som Amido erbjuder genom Alliera. Något som vi helt enkelt ser som ett måste inför framtiden.

– Med stöd av Alliera tar vi ett stort steg mot att optimera flera av våra processer och främjar samtidigt öppenhet och motverkar inlåsningseffekter genom användandet av integrationer i större utsträckning, avslutar Fredrik Malmström.

– Det som varit mest uppfriskande i dialogerna med Kalmarhem är hur de tänkt både nutid och framtid, samtidigt och här kunde Alliera lösa båda bitarna. Det är tacksamt att få träffa och hjälpa kunder som vågar utmana oss, för resultatet blir en ännu bättre tjänst för alla, säger Johan af Kleen, säljare på Amido AB.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter