SJ och Amido har tecknat avtal om tjänsten Alliera

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar

Om Amido

Amido är ett svenskt bolag verksamt inom Proptech, Property Technologies.Innebörden är digitalisering inom fastigheter; eller transformering av hur fastigheter nyttjas, förvaltas och skapar kundvärde.

En kärna är att integrera olika typer av leverantörers passersystem till ett överordnat gränssnitt, Alliera. Dessutom knyter vi andra funktioner som exempelvis personaldatabaser för att automatisera hanteringen. Men, vi tänker ett steg till, ett ekosystem där flera olika aktörer kan få tillträde till olika fastigheter oberoende av ägare/kund.

Vi har en plattform, DAX (Digital Access Xchange) och det första steget i detta är tjänsten SOS Smart passage, ett samarbete mellan SOS Alarm och Amido. Amido grundades 2008 och finns noterat på Spotlight.

Om SJ

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag  väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer.

SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

SJ finns idag över hela Sverige, man har även verksamhet i grannländerna Norge och Danmark vilket omfattas av avtalet.

Inom SJ har man sett en utmaning i att ensa hanteringen av alla sina passersystem och anställdas samt entreprenörers kort och behörigheter till lokalerna.

Med Alliera förenklas och effektiviseras administration av alla passersystem över hela SJ’s organisation i Sverige, Norge och Danmark – alla dörrar, behörigheter, och kort. Alliera är det ensade gränssnittet för administration av passersystem och därmed ökas säkerhet och effektivitet.

För att ytterligare öka säkerheten och effektivitet kommer också SJ’s Active Directory att integreras i lösningen.

– Vi på Amido är väldigt stolta och glada att SJ valt Amido och tjänsten Alliera, säger Håkan Tennevall.

Installation påbörjas omgående. Förhoppningen är att fler av SJ närstående organisationer och företag väljer Alliera vilket därmed skulle innebära ytterligare förenklingar i och med att SJ kan ta över all hantering av passersystem för sina verksamheter.

Avtalet gäller tillsvidare och ger ingen stor skillnad på Amidos resultat.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter