Låt någon annan lägga in maten i kylen med smarta lås

Nyhetsbild
För mer information
Johanna Maijgren
,
Digital marknadsförare
på Amido
0735350044
johanna.maijgren@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Jag tror att min kundresa kommer se ut så här om några år, klickar hem lite saker från nätet och i kassan kan jag välja hemleverans in till min bostad. Någon dag efter kommer jag hem och finner paketet i min hall.

Men vad behöver jag för att kunna ta del av detta i framtiden? Jo jag behöver troligen ett smart lås.

Enligt mig själv är min tid värdefull och jag antar att du också tycker att din tid är jätteviktig. Smarta lås löser ett av våra stora behov vilket är – jag vill ha mer fritid! Tanken att inte behöva åka och handla mat utan få maten levererat direkt in i kylskåpet med några enkla klick. Inte längre behöva åka förbi min bensinmack (där hämtar jag mina paket) för att få mina nya böcker. Timmen jag skulle lägga på att handla mat kan jag istället träna, läsa en bok eller varför inte bara kolla på serier.

Yale Doorman - Öppna din dörr med app, kod eller nyckelbricka

Möjligheterna är oändliga

Som jag nämnde innan kommer man att “spara” tid och spendera sin vunna tid på något annat. Leveransföretaget får också möjligheten att strukturera upp leveransen och använda maximal kapacitet genom att själva välja vilken tid varan ska levereras under dagen. Detta på grund av att vi inte längre behöver vara hemma för att ta emot varan.

Många leverantörer till smarta lås erbjuder funktionen att du kan ge behörighet till någon annan för att komma in i din bostad. Vilket underlättar problemet, vem ska vattna blommorna när jag är borta? Du behöver inte hitta bara en person som kan hjälpa dig, varför inte låta dina vänner dela på ansvaret. Plus dom behöver inte ens åka till varandra för att lämna en fysisk nyckel. Du sköter allt via mobilen.

Vilka lösningar finns?

Med en uppsjö av smarta lås kan alla hitta något som passar. Du kan välja kodlås, öppna dörren via en app, använda dig av en tagg eller varför inte fingeravtryck.

En lösning jag önskar är en plattform för alla passerfabrikat, vilket samlar alla mina behörigheter för inpassering (ex. bostad, gym och arbete). Allt jag behöver är en enda tagg eller mikrochip i handen.
(Jag tror att denna lösning kommer finnas inom en snar framtid 😉 )

Om du inte är bekant med mikrochip i handen rekommenderar jag att du läser vår artikel ”Är framtiden snart här? Mikrochip i handen”

Stöldförsäkring via hemförsäkringen

Den stora frågan… Gäller min hemförsäkring om jag har ett smart lås? Många av försäkringsbolagen godkänner elektroniska lås. Men rekommendationen är att kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Mycket beror på om du kommer använda kodlås, tagg eller mobilapp.

Känslan att känna sig trygg är jätteviktig vilket flera av låsleverantörerna förstår. Därför har Glue ett försäkringsskydd vid hemleverans innanför dörren och Yale doorman erbjuder produkter för inbrott och kameraövervakning.

Det finns två olika typer av smart lås

  1. Du behöver byta hela låset, detta kan du göra själv eller få hjälp av en installatör.
  2. Komplettera ditt vanliga lås med ett tillbehör.

Med Yale doorman produkter behöver du oftast byta ut hela låset medans med Glue kompletterar du ditt lås med digitala funktioner via tillbehör som du monterar.

Nästan alla smarta låsen drivs via batterier vilket är riktigt bra ifall om ett strömavbrott skulle ske. Du kan fortfarande komma in utan några problem. 😉

Tack Yale Doorman för bilderna, du som är intresserad av ett smart lås kan kolla in deras produkter här.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Artikel

SOS Alarms pressevent om Smart passage med Amido i Malmö uppmärksammades av media

I samband med att Region Skåne, HSB Malmö och Heimstaden anslöt sig till det digitala behörighetssystemet Smart passage, som SOS Alarm utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock, bjöd SOS Alarm in lokalmedia till en presentation av tjänsten och hur den möjliggör effektivare insatser vid 112-larm. Både P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet var på plats och intervjuade larmoperatörer från SOS om hur Smart passage effektiviserar såväl deras arbete som ambulanssjukvårdarnas insatser.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Ökad prestanda och enklare integrationer i nylanserad version av Alliera

Amido lanserar en rad nya funktioner och förbättringar i den nya versionen av bolagets plattform för digitala behörigheter, Alliera. Uppdateringen 2023.2 innebär bland annat förenklad installation, snabbare sökningar och optimerad import av digitala nycklar.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

SOS Alarms system för digitala behörigheter ger Malmös ambulanser snabbare tillträde vid larm

SOS Alarms digitala behörighetssystem Smart passage möjliggör nu effektivare insatser vid 112-larm för ännu fler svenskar. Region Skånes ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv betydligt snabbare. SOS Alarm har utvecklat systemet tillsammans med Amido AB och Swedlock. – Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson, produktägare på SOS Alarm.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Rättelse av Amido kvartalsrapport 1 april-30 juni 2023

I samband med publiceringen av andra kvartalsrapporten redovisades inte ackumulerat resultat och kassaflöde för perioden 1 januari-30 juni. Rapporten är nu rättad och publicerad. Den bifogade pdf-bilagan har även försetts med MAR--etikett då den tidigare saknades.
Läs mer
Se alla nyheter