Uppdatering Ukraina

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har utvecklingsresurser i Ukraina vilket har påverkats av den pågående konflikten i landet.

Marknadsinformation: En del utvecklare i Ukraina är inte tillgängliga vilket riskerar skapa förseningar i nyutvecklingsprojekt i medellångt perspektiv, samtidigt som det sänker kostnaderna i det korta perspektivet.

Invasionen av Ukraina har medfört att en del konsulter i Ukraina inte är tillgängliga. De evakueringsplaner som fanns i händelse av konflikt kunde inte fullt ut genomföras på grund av den hastighet som invasionen skedde. Detta har medfört ett bortfall på drygt en tredjedel av nyutvecklingskapaciteten.

Om situationen förvärras kan det påverka upp emot hälften av dagens nyutvecklingskapacitet, med förseningar i utvecklingsprojekt som följd.

Datasäkerhetsmässigt utgör inte invasionen en ökad risk för Amido eller våra kunder, utan det försenar endast utvecklingen av nya tjänster och förmågan att starta nya utvecklingsprojekt. På intäktssidan påverkas således inte Amido på kort sikt utan det leder snarare till lägre kostnader i det korta perspektivet.

För att säkerställa kapacitet utifall att konflikten och resurstappet blir långsiktigt, har våra rekryteringsprocesser intensifieras.

Amido har även gått med i ett initiativ att reallokera utvecklingstalanger till Sverige där vi löser allt det logistiska.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Heimstaden först ut med att ansluta sina fastigheter till Smart Passage i Linköping och Norrköping

Heimstaden ansluter nu hela sitt bostadsbestånd med passersystem i Östergötland till Smart passage – det digitala systemet som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig behörighet till en fastighet vid larm. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido kvartalsrapport Q1 2024

Under årets första kvartal levererar Amido en stark tillväxt med bibehållen kostnadskontroll. Sammantaget gör det att vi levererar ett mycket tillfredsställande resultat för kvartalet.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Se alla nyheter