Uppdatering Ukraina

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har utvecklingsresurser i Ukraina vilket har påverkats av den pågående konflikten i landet.

Marknadsinformation: En del utvecklare i Ukraina är inte tillgängliga vilket riskerar skapa förseningar i nyutvecklingsprojekt i medellångt perspektiv, samtidigt som det sänker kostnaderna i det korta perspektivet.

Invasionen av Ukraina har medfört att en del konsulter i Ukraina inte är tillgängliga. De evakueringsplaner som fanns i händelse av konflikt kunde inte fullt ut genomföras på grund av den hastighet som invasionen skedde. Detta har medfört ett bortfall på drygt en tredjedel av nyutvecklingskapaciteten.

Om situationen förvärras kan det påverka upp emot hälften av dagens nyutvecklingskapacitet, med förseningar i utvecklingsprojekt som följd.

Datasäkerhetsmässigt utgör inte invasionen en ökad risk för Amido eller våra kunder, utan det försenar endast utvecklingen av nya tjänster och förmågan att starta nya utvecklingsprojekt. På intäktssidan påverkas således inte Amido på kort sikt utan det leder snarare till lägre kostnader i det korta perspektivet.

För att säkerställa kapacitet utifall att konflikten och resurstappet blir långsiktigt, har våra rekryteringsprocesser intensifieras.

Amido har även gått med i ett initiativ att reallokera utvecklingstalanger till Sverige där vi löser allt det logistiska.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kommuniké från bolagsstämma i Amido AB (publ) den 10 april 2024

Vid bolagsstämma i Amido AB (publ), org.nr 556751-8708, (”Bolaget”), som hölls på Amidos huvudkontor i Göteborg, den 10 april 2024 fattades bland annat följande beslut.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kallelse till årsstämma 2024

Aktieägarna i Amido AB (publ), org.n.r 556751-8708, kallas härmed till årsstämma 2024-04-10 kl. 15:30-16:30 på Amidos kontor, Fabriksgatan 7, Göteborg.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido publicerar årsredovisning digitalt på webbplatsen

Amido har idag publicerat årsredovisning för 2023 på bolagets webbplats, den finns nu tillgänglig för nedladdning på www.amido.se/investor-relations.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido lanserar ny supportportal: ”Snabbare och enklare hjälp för kunderna”

Amido har lanserat en ny supportportal som ett led i bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra tillgänglighet och kundservice. I den nya supportportalen kan kunder hitta svar på vanliga frågor, läsa artiklar om produktfunktioner och uppdateringar samt skicka in och följa upp på supportärenden.
Läs mer
Se alla nyheter