Uppdatering Ukraina

Nyhetsbild
För mer information
Johnny Berlic
,
VD
på Amido
031 - 719 20 70
johnny.berlic@amido.se
amido.se
Dokument och länkar
Få de senaste nyheterna
Genom att prenumerera godkänner du våra Sekretesspolicy.
Klart!
Något gick fel, vänligen dubbelkolla din mejladress.
Dela

Amido har utvecklingsresurser i Ukraina vilket har påverkats av den pågående konflikten i landet.

Marknadsinformation: En del utvecklare i Ukraina är inte tillgängliga vilket riskerar skapa förseningar i nyutvecklingsprojekt i medellångt perspektiv, samtidigt som det sänker kostnaderna i det korta perspektivet.

Invasionen av Ukraina har medfört att en del konsulter i Ukraina inte är tillgängliga. De evakueringsplaner som fanns i händelse av konflikt kunde inte fullt ut genomföras på grund av den hastighet som invasionen skedde. Detta har medfört ett bortfall på drygt en tredjedel av nyutvecklingskapaciteten.

Om situationen förvärras kan det påverka upp emot hälften av dagens nyutvecklingskapacitet, med förseningar i utvecklingsprojekt som följd.

Datasäkerhetsmässigt utgör inte invasionen en ökad risk för Amido eller våra kunder, utan det försenar endast utvecklingen av nya tjänster och förmågan att starta nya utvecklingsprojekt. På intäktssidan påverkas således inte Amido på kort sikt utan det leder snarare till lägre kostnader i det korta perspektivet.

För att säkerställa kapacitet utifall att konflikten och resurstappet blir långsiktigt, har våra rekryteringsprocesser intensifieras.

Amido har även gått med i ett initiativ att reallokera utvecklingstalanger till Sverige där vi löser allt det logistiska.

Relaterade nyheter

Kanske hittar du något mer intressant här.

Se alla nyheter
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Kvartalsrapport Amido 1 juli-30 september 2023

Lite drygt en månad in på mitt uppdrag med den där sköna känslan av att vara ny på jobbet med allt vad det innebär! Den korta tiden till trots stärks för varje dag min övertygelse om bolagets kompetens och unika position på den marknaden vi verkar. Sverige ligger i framkant inom utveckling av passersystem och accesshantering där Amido intagit en marknadsledande position. Den vetskapen känns givetvis som en väldigt bra bas att bygga vidare på.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido tecknar avtal med Degerforsbyggen

Amido AB (publ) (”Bolaget”) har tecknat avtal med Degerforsbyggen AB avseende Alliera, en plattform för passersystem och accesshantering. Avtalet löper över 3 år och är värt ca 500 KSEK.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amidos nye vd Patrik Simson: ”Stora möjligheter till fortsatt tillväxt”

När Amidos nye vd Patrik Simson först kom i kontakt med bolaget var det den marknadsledande positionen i kombination med en internationell potential som lockade honom att ta uppdraget som ny vd.
Läs mer
Nyhetsbild
Pressmeddelande

Amido flyttar huvudkontoret för att kunna växa vidare

Amido AB flyttade under oktober månad sin verksamhet och huvudkontor till större lokaler på Fabriksgatan 7 i Gårda, Göteborg. Flytten är en del av bolagets expansionsplan.
Läs mer
Se alla nyheter