PR-bilder-amido-optioner

Amido meddelar utfall av teckning i incitametnsprogram för styrelsen 2022/2025

Amido AB (publ) meddelar idag utfallet av teckningen av optioner i det incitamentsprogram till styrelsen som godkändes av bolagsstämman den 20 maj i år. Programmet gav styrelsen möjlighet att teckna optioner som berättigar till köp av aktier efter tre år. Samtliga teckningsoptioner tecknades.

Medgrundare Torbjörn Hall kommenterar:

Som grundare ser vi positivt på att våra externa styrelsemedlemmar valt att teckna hela optionspaketet. Med ett strik pris som är drygt tvåhundratrettio procent över dagens kurs så ser de samma potential som vi i Amido, säger Torbjörn Hall, medgrundare i Amido AB.

Bolagsstämman beslutade om emission av teckningsoptioner och införandet av ett långsiktigt incitamentsprogram (2022/2025) i bolaget. Varje teckningsoption ger rätt att under påkallandeperioden teckna en aktie i bolaget till teckningskursen 12 kronor. Samtliga 40 000 optioner i programmet tecknades och vid fullt utnyttjande motsvarar det ca 0,15% spädning. Påkallandeperioden är perioden från 2025-06-22 till 2025-06-30. Varje option ger rätt att teckna en ny aktie.

Styrelsemedlemmarna Urban Doverholt, Einar Lindquist, Daniel Di Benedetto och Hélène Gustavii har samtliga tecknat 10 000 optioner vardera.

Läs villkor för teckningsoptioner till styrelsen 2022 här.

För mer information:

Johnny Berlic, VD Amido AB 

Dela

Senaste inläggen

pr-amido-forsaljningschef
Pressreleaser
Johnny Berlic

Amido förstärker med säljchef

Amido har rekryterat Christian Johansson som ny säljchef. Amido investerar 2023 i försäljning, där Christian Johansson börjar den första mars som säljchef. Christian kommer senast

Läs mer»